< Kayı İnşaat 2 Yıldır Haklarını Gasp Ediyor

Kayı Holding'in Cezayir'deki inşaatlarında çalıştığı halde 2 yıldır maaşını alamayan 250'ye yakın işçi bugün şirketin İstanbul Levent'teki Genel Merkezinin önünde eylem yaptı. "Elazığ'dan, Adana'dan, Kayseri'den, Hatay'dan Alacağımızı Almaya Geldik", "Param Yok Yalanına Tokuz" yazılı pankartları açan işçiler, "Paralarımızı Alana Kadar Buradan Gitmeyeceğiz" dediler.

Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan işçiler yaklaşık 1 yıllık ücretlerinin kendilerine ödenmediğini söylediler. Bunun için işçilerin, şirket temsilcileriyle defalarca görüştükleri, hatta sorunlarını Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na aktardıkları belirtildi.

Çavuşoğlu'nun "Tüm alacaklarınız 2 ay içinde ödenecek" sözü verdiğini aktaran işçiler, bunun üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hiçbir ödeme yapılmadığını söylediler.

Ülkenin birçok kentinden, İnşaat-Sen'in öncülüğünde bir araya gelen işçiler İstanbul Levent'teki Kayı Holding’in Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

 

"İşçiler Kapıda Yatacak"

İşçiler, Kayı İnşaat önünden patron Çoşkun Yılmaz'a seslenerek, "5 kuruşsuz gittij 5 kuruşsuz geldik. Coşkun Yılmaz için rahat mı? Bu işçiler kapında yatacak bugün. Arabulucu aydan aya öderiz dedi. Şimdi arıyorum o da açmıyor. Biz hakkımızı istiyoruz, sonuna kadar buradayız. Coşkun Yılmaz in aşağı bize açıklama yap. Artık masallara dayanacak gücümüz kalmadı. Coşkun Yılmaz paramızı öde" dedi.

 

"Dayanacak Gücümüz Kalmadı"

Adana’dan gelen işçilerden Murat Toksöz, “Hiçbirimizin dayanacak gücü kalmadı. Ortalıkta hastalık var. Sesimiz artık duyulsun, kimsenin eve ekmek alacak, çocuğuna mama alacak parası kalmadı. Artık masallara dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek isyan etti.

 

"Borç Yapıp Geldim Çok Mağdurum"

Borç para alarak eyleme geldiğini sö8 bir işçi ise "Hiç paramız yok. Onun için Coşkun Yılmaz'a sesleniyorum. Bir an evvel bizim hakkımızı ödesin. Mağduruz çok mağduruz inanın. Çocuklarımız aç, perişan hepsi. 8 tane öğrencim vardır. Allah'tan korksun ben çok mağdurum" dedi.

 

"Hak Gaspı Var"

İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) Temsilcisi Nurseli Gözüaçık, Türkiye’nin birçok ilinden geldiklerini, büyük bir hak gaspı yaşadıklarını belirtti. Haklarını talep ettiklerini söyleyen Gözüaçık, Kayı İnşaat işçilerinin iki yıldır paralarını alamadıklarını aktaran Gözüaçık, “Sabrımız tükendi. Beklemekle günler aylar yıllar geçti. Hakkımız hala ödenmedi” dedi. Gözüaçık, işçilerin haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

 

"Rahatınızı Kaçıracağız"

İnşaat-Sen Sözcüsü Can Ersoy, Kayı Holding’in devlete karşı taahhütleri yerine getirdiği gibi işçilere olan taahhütlerini de yerine getirmesini istedi. Ücretlerini ödemeyenlere seslenen Ersoy, "İnsanların en zengin olduğu yerde eylemdeyiz ve rahatınızı kaçıracağız. Hakkımızı alacağız" dedi.