Faşist provokasyonlar sonucu geçtiğimiz gün Kayseri'de başlayarak ülkenin çeşitli bölgelerine yayılan mülteci düşmanlığı; Suriyeli göçmenlerin evlerinin yakılmasıyla, canlarına kast edilmesiyle hayat buldu.

Dinci-faşist iktidar; işgal ettiği Suriye topraklarındaki IŞİD-ÖSO gibi faşist çetelerle arasında olan hesaplaşmalarına Suriye halkını alet ederek faşist provokasyonların önünü açmış oldu.

Madımak Katliamının yıldönümüne bir gün kala başlatılan ve yayılıp yükselen bu pogrom girişimi, devletin faşist kimliğini, acizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. 90'lı yıllarda Kürt halkına yapılan ırkçı saldırıların bir benzeri, bugün Suriye halkına yapılıyor. Suriyeli göçmenlere karşı yaşatılmaya çalışılan bu insanlık dışı pogrom sadece göçmenleri değil, insanlık onurunu da hedef alıyor.

Bugün Suriyelilere karşı başlatılmış olan faşist provokasyonlar ilk değildi, son da olmayacak. Çünkü kapitalist devlet içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal krizin faturasını bugün Suriyelilere olduğu gibi, yarın da toplumun ezilen bir başka bölümüne keserek kendi yok oluşunun önüne geçmeye çalışacak. O bunu yapamadan, biz onun önüne geçerek bu insanlık dışı pogroma müdahale etmek zorundayız!

Tüm devrimci öğrencileri ve ilerici gençliği faşizme karşı mücadeleye, Suriyeli göçmen emekçilerle dayanışmaya davet ediyoruz!

 

Kürt, Türk, Arap, Ermeni; Yaşasın Halkların Mücadele Birliği!

Göçmenler Hoşgeldiniz, Faşizm Hoşçakal!

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)