< Öfkemiz Göçmenlere Değil Zenginlere!

İki gündür yabancı düşmanı, göçmen karşıtı linç ayinleri düzenleniyor ülkenin dört bir yanında. Sözüm ona “halkın sabrı taştı Suriyelilere, Afganlara karşı”!

Koca bir yalan! Sanki yıllardır ısrarlı bir propaganda yürütmediler göçmenlere karşı. En aşağılık şovenist ırkçı fikirler, açık Arap düşmanlığı, “şeriatçılığa karşıtlık” adına, “Kemalist ilericilik” adına boca edildi işçi ve emekçilerin üzerine. Özellikle de orta katmanların ideolojik yumuşak karınlarına...

Bu topraklar linçlere aşinadır. Bu türden “toplumsal tepkilerin” ardındaki o karanlık eli, gerici faşist devleti gayet iyi biliriz.

Mübadeleler, Aşkaleler, 6-7 Eylüller, “ya Taksim ya ölüm”ler, 1964 Rum sürgünleri, 90’ların Ezine’si, Çan’ı ve daha nicesi... Türk burjuvazisi ve Türkiye kapitalizmi bu topraklardaki ulusal toplulukların serveti üzerine doğdu. Doğuşundan itibaren şovenist ve ırkçı temelde biçimlendi. Gericilik, onun genetik kodu oldu. Ulusları baskı altına aldı, ulusların kaderini tayin hakkını zor kullanarak engelledi.

Yani Kayseri’den başlayan, sonra bir anda çok geniş alana yayılan “göçmen karşıtı linç ayinleri” rastlantı değil. Ne de kendiliğinden patlamış olaylar bunlar.

Yabancı düşmanlığını bir silah olarak kullandılar her zaman. Faşist devlet, iktidarıyla muhalefetiyle tüm burjuva siyasal düzen, son on yıldır alenen Suriyeli göçmen düşmanlığını körüklüyor. Afganistan göçmenlerinin gelişiyle pogrom çağrılarına dönüştü bu düşmanlık. Ve bugün hala göçmenlere karşı miting çağrıları yapıyorlar.

Oysa yığınların öfkesinin hedefi haline getirdikleri göçmen emeği, bugün KOBİ’ler için bulunmaz kaynak. Zamanın bakanı “Suriyeli mülteciler olmasaydı ekonomimiz dururdu” dememiş miydi! Böylesine ikiyüzlüler işte. İliklerine kadar sömürdükleri göçmenleri, bizzat kendi faşist kadrolarının yönlendirmesiyle patlak veren linçlere yem ediyorlar.

Bir kez daha görüyoruz, burjuva düzen sınırsız bir vahşet, yıkım ve katliam demek: “Ya Sosyalizm Ya Barbarlık!”

Bu aşağılık linç furyasına kendini kaptırıp “Suriyeli avına” çıkan işçi ve emekçiler!.. Faşist burjuva devletin, aşağılık patronların oyunlarına gelmeyin! Ülkeleri yakılıp yıkıldığı için buraya sığınmak zorunda kalan göçmen işçiler bizim sınıf kardeşimizdir. Göçmenleri düşmanımız gibi gösteren sermaye sınıfı ve burjuva partilerdir gerçek düşman.

Faşist devletin ve burjuva gericiliğin örgütleyip yaydığı göçmen karşıtlığına ve linçlere karşı haykırıyoruz: Yoksulluğumuzun, ezilmişliğimizin, dertlerimizin kaynağı göçmenler değil, bu ülkenin ve dünyanın zenginleridir; burjuvalardır!

Öfkemiz Göçmenlere Değil Zenginlere!

Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!

Mücadele Birliği Platformu