İşçiler binbir zorlukla bir araya geliyor, örgütleniyor, mücadeleye atılıyor. En ağır şartlar altında sürüyor sınıf mücadelesi. İlmek ilmek örülen bir mücadele bu.
Dante'nin "İlahi Komedya"sına yok gerek... bir tek haber yeter bazen yaşadığımız şu cehennemi resmetmeye. Emekçilerin sonsuz cehennemini...
Yıl 1960, 1930'da ülke yönetimini ele geçiren Rafael Trujillo diktatörlük rejimini sürdürürken, Mirabal Kardeşler olarak tanınan üç kız kardeş; Patria, Minerva ve Maria Teresa, eşleriyle birlikte Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele veriyordu. Patria 36, Minerva 34, Maria Teresa ise 24 yaşındaydı. Patria Haziran ayında Clandestine Hareketini kurdu ve diğer kız kardeşler de bu harekete katıldı. Diktatörlük karşıtı mücadelelerinde ağır baskılara maruz kaldılar ve hapis cezalarına çarptırıldılar. Aynı yılın Kasım ayı başlarında Trujillo ülkenin en büyük sorununun kilise ve “Mirabal kardeşler” olduğunu söyledi
Öfke isyana dönüyor. Emekçiler her yerde sokaklara akıyor. Her kesimin sokağa çıkmak için yeterince sebebi var. İşçiler, kadınlar, gençler, yoksul Kürt halkı... Öfkelerini besleyecek olaylar dizisi çok.
Bu duraksız acılar cehenneminde, kıyasıya bir mücadelenin sürüp gittiği bu korkunç sömürü düzeninde "toplumsal barış" ve "toplumsal uzlaşma" çağrısı ne anlama gelir?