29 Nisan Perşembe günü Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Antakya’da da insanlar 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü için yan yanaydı.

Doğuş Okulları önünde toplanan sendikalar ve devrimci-demokratik kurumlar bir basın açıklaması yaptı ve kapitalist sistemin yarattığı eşitsizliklere karşı yeni bir düzen için toplanıldığını söyledi.

Açıklamada, “tam kapanma” adı altında sundukları önlem paketinin aslında işçi sınıfının, halkın sağlığını değil sermayenin çıkarlarını korumaya çalıştığı; çalışanların hastalanmaya, çalışmayanların açlığa mahkum edildiği söylendi. İşsizliğin her gün yeni rekorlar kırdığı, Kod 29 ile tazminat bile alamadan işçilerin işini kaybettiğine; aynı zamanda sınıfsal eşitsizliklerin yanında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin de derinleştiği, kadına şiddetin artmaya devam ettiğine değinildi. Sağlıklı, güvenceli ve insanca yaşamak için taleplerini sundular.

“Yaşasın 1 Mayıs”, “Çarklar Dursun, Ölümler Bitsin!”, “Sermayeye Değil, Halka Bütçe”, “Yaşasın İş, Ekmek, Özgürlük Mücadelemiz” sloganları atıldı eylem boyunca. Bu düzenin yaşamı ve gezegeni tehdit eden büyük bir felakete dönüştüğü ve bu felakete son vermek, barış içerisinde yaşayacağımız yeni bir toplumsal düzen kurmanın ellerimizde olduğu söylendi.

Basın açıklaması 1 Mayıs Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle sonlandırıldı.