Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde Prizrak-Hayalet Tugay komutanı Aleksey Markov ve eşi Marina, geçirdikleri bir trafik kazasıyla hayatını kaybetti.

Haber, "Donbass Gönüllüleri Birliği"nin Telegram kanalından “Bugün İyi Gitti” denilerek duyuruldu, twitter ise açıklamanın yayınlanmasına izin vermedi, hemen yayından kaldırdı...

Alınan bilgilere göre Aleksey ve Marina'nın arabayla Lugansk'tan gelirken bir kaza geçirdiler... Ancak henüz ne olduğuna dair hiçbir detay yok.

Alexey Markov yoldaş, 2014'te Ukrayna'nın ABD ve NATO'nun emriyle savaşı başlatmasının ardından, insani yardım getirmek için Rusya'dan Donbass'a gelmişti. Gönüllü Komünist Müfrezesinin kurulmasına yardım etti. 2015'te ölümsüzleşmesinin ardından Alexey Mozgovoy'un bayrağını devraldı ve cephe hattını savunmak için Hayalet Tugaya liderlik etti. Nezaketinden dolayı yoldaşları ve askerleri ona "iyi" anlamına gelen Dobry adını vermişti.

Web sayfamızda ve gazetemizde Aleksey yoldaşla ilgili, çeviri ve röportajlara yer vermiştik. Tüm dünya komünistlerine ve yoldaşlarına baş sağlığı diliyor, yapılan röportajları bir kez daha paylaşıyoruz...

"Onlara Güvenebilirsiniz"
5 Yıl Süren Savaştan Sonra Donbass Anti-Faşistleri Çekilmeyi Düşünmüyorlar
"Yaşamlarını Vermiş Çocuklarımızın Hakkını Hiçbir Şekilde Ödeyemem"