Seller bu defa Doğu Karadeniz’i vurdu... Ordu ve Kars’ta yaşanan yoğun yağışların oluşturduğu sel baskınları, yaşamı felç etti.

Ordu’nun Ulubey ilçesinde fındık toplayan 300 mevsimlik tarım işçisinin konakladığı çadırlar, yağışlar nedeniyle su altında kaldı, 30 çadır kullanılamaz hale geldi.

Belediye’den konteyner ve kum talebinde bulunan işçiler, hiçbirşey yapılmadığını, sel ihtimaline karşı konteyner gelmesi gerektiğini söylüyor, elektrikler kesildiği için karanlıkta olduklarını, yemek vs yapamadıklarını anlatıyorlar.

Sağanak yağışlar Korgan, Kabadüz, Çamaş ve Perşembe gibi birçok ilçede de heyelanlara ve su taşkınlarına neden oldu, yollarda su birikintileri oluştu. Perşembe ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu Ramazan, Alçakbel ve Mersin mahalleleri bağlantı yolu üzerinde heyelanlar yaşandı.

Kabadüz-Ordu karayolunda seyir halinde olan araçlar yağışın etkisiyle Karakiraz mevkisinde oluşan taşkın sebebiyle yolda mahsur kaldı.

Ünye’de 36 dairenin bulunduğu bir binanın istinat duvarında hasar oluştu, bina hemen tahliye edildi. Yunus Emre Mahallesi’ndeki Küçük Sanayi Sitesi’nde ise bazı işyerlerini su basarken, ilçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi’nin su seviyesinin yükselmesine karşı tedbirler alındı.

Kars’ta Kağızman’a bağlı Dibekkaya köyünde, dere kenarındaki oğluna bakmak için giden 30 yaşındaki Meryem Nazik, yağış nedeniyle oluşan taşkın sularına kapılarak hayatını kaybetti. Nazik'in cansız bedeni köyün 25 kilometre uzağında Akkaç köyü yakınlarda bulundu.

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Sebzeciler ve Yeniköy mahallelerinde yaşanan toprak kaymaları sonucu Artvin-Erzurum karayolu trafiğe kapandı.

Rize’de yağışlar birçok bölgede heyelanlara neden oldu. Güneysu ilçesindeki Salarha Vadisi'nde bulunan dere debisinin yükselmesi sonucu karayoluna taştı. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde de şiddetli yağış sonucu heyelan yaşandı. Toprak kayması nedeniyle tehlike altında olan evlerde yaşayanlar güvenlik amacıyla tahliye edildi.