Kırıklar Zindanı’nda bulunan Leninist Tutsaklar’ın pandemi bahanesiyle zindanlardaki kısıtlamaları ve baskıları anlattıkları mektuplarını siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

“Pandemi başladıktan sonra hapishanelerde tecrit uygulamaları daha da artırıldı. Spor, sohbet gibi tüm sosyal faaliyetler iptal edildi. 16 Mart 2020’de başlayan bu ağırlaştırılmış tecrit kapsamında açık görüşler iptal edilmiş, kapalı görüş ayda iki kez olarak kısıtlanmış durumda.

Kitap ve yayınlar (gazete ve dergiler) üzerindeki yasak ve engellemeler pandemi başladıktan sonra sürekli arttı. Günlük gazeteler bir gün sonra veriliyor. Bir gazeteyi okuduğumuzda gündem değişmiş, haberler eskimiş oluyor.

Basın İlan Kurumu’nun ilan vermediği gazeteler bizlere verilmiyor. Mücadele Birliği Gazetesi de bu bahane ile engellenmeye çalışılıyor.

Bayiden para ile dergi almamız dayatılıyor ancak Önsöz Dergisi’nin Vefa Serdar özel sayısı bayide olduğu halde, idare tarafından satın alınmıyor ve bayide mevcut olmadığı söyleniyor.

Dışarıdan posta ile gelen dergiler, gazeteler bizlere verilmiyor.

Abone olunduğu takdirde verileceği söylenen yayınlar, abone olduktan sonra da farklı gerekçeler sunularak verilmiyor.

Ziyaretçilerimiz tarafından getirilen veya posta yoluyla yollanan kitaplar ‘cinlik’ yapılarak ‘hediye(!)’ kapsamında değerlendirilerek iki ayda bir veriliyor. İki ay dolmadıysa gelen kitaplar bekletiliyor.

‘Mantıksız’ olan sayısız uygulama ve dayatma devam ediyor.

Bulunduğumuz zindanda belirttiğimiz uygulamaları protesto etmek ve sona erdirmek için bir ay önce başlattığımız kapı dövme eylemimiz devam ediyor.

Zindanlarda kesintisiz olarak sürdürülen, devrimci irademize yönelik baskı ve teslim alma politikalarını bu zamana kadar boşa çıkarttık ve boşa çıkartmaya devam edeceğiz!

Kırıklar 2 No’lu F Tipi Zindanı’ndan Leninist Tutsaklar”