< < Amed'de Gözaltına Alınan Arkadaşları İçin Yolu Trafiğe Kapattılar.

Amed'de kayyum protestosuna katılan Zuha Karakaş'ın gözaltına alınması üzerine gençler yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

AMED - Amed'de devrimcilere yönelik baskılar büyüyor. 31. Gündür Amed'de belediyelere kayyum atanmasını protesto eylemleri sürüyor.

Bugün eylem Kayapınar Belediyesi ilçe binası önünden başlayan yürüşle başladı. "İrademe Dokunma" yazılı pankart açılarak "Direne Direne Kazanacağız", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "Amede Bizimdir Bizim Kalacak", "Direne Direne Direnişten Zafere sloganları ile Amed belediyesi önüne gelindi. Burada oturma eylemine geçildi.

Kayyum protestolarına katılanlara yönelik baskılar ve gözatılar bugün de devam etti.

Dün eyleme destek veren SDGF ve KKP'den iki genç haklarında aranma olduğu gerekçesi ile gözaltına alınmıştı bugün ise kayyum eylemine katıldıktan bir süre sonra alandan ayrılmak üzere olan Mücadele Birliği gazetesi okuru Zuhal Karakaş, savcılık tarafından hakkında gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Eyleme katılan milletvekillerinin olayı öğrenmesi üzerine polisle uzun süren tartışma ve gerginlik yaşanırken gencler de "Arkadaşımızı serbest bırakın" diyerek Lise Caddesi'nde yolu trafiğe kapattı.

Polisin gençleri gözaltı ile tehtit etmesi üzerine gençler "Gençliğe Uzanan Eller Kırılsın", "Amed Faşizme Mezar Olacak" Ve "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları atarak Zuhal Karakaş'ın gözaltına alınmasını protesto etti. Polisler gençlerin yoldan kalkması için baskı yaparken, vekiller ve gençler gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılmadığı sürece her gün eyleme devam edeceklerini belirtti.