Bakırköy Hapishanesinde sürgün sevk saldırıları sürüyor. Leninist tutsak Serpil Cabadan da, bu sabah Bakırköy Zindanından sürgün edildi.

Bakırköy zindanında kadın tutsaklara sürgün sevkler, bir süredir devam ediyor. MKP dava tutsağı Esra Soyaktaş, TKP-ML dava tutsağı Hiyem Yolcu, MLKP dava tutsağı Birgül Mızrak,TKEP-L dava tutsağı Zuhal Sürücü de birer ay arayla hiçbir gerekçe gösterilmeden sürgün edilmişti.

Bakırköy Kadın Cezaevine giden görüşçüsüne, Serpil Cabadan'ın Antalya'da bulunan Manavgat S Tipi'ne götürüleceği bilgisi verildi. Aynı dosyada yargılandığı Zuhal Sürücü de, 11 Ağustos günü hiçbir gerekçe gösterilmeden Şakran Kadın Cezaevi’ne sürgün edilmişti.

Serpil Cabadan’ın götürüldüğü S Tipi Cezaevleri, son yıllarda tutsaklara yönelik baskı ve saldırıların, boyun eğdirmeye çalışmanın yeni adresi oldu. Tek kişilik hücrelerde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların kalması için tasarlanan yeni zindanlarda havalandırmaların da üstleri kapalı, dışarıyla da iletişim son derece sınırlandırılmış durumda...

Hayallerindeki zindanı ve “boyun eğdirilmiş” tutsakları yaratmak için çabalayan sistem, bu defa da başarılı olamayacak. Büyük “umutlarla” açtığı F Tiplerinde dahi devrimci tutsaklara boyun eğdiremeyen, teslim alamayan burjuvazi, S Tiplerinde de istediği “teslim alınmış” devrimcileri yaratamayacak. S tiplerini de, F tiplerini de başınıza yıkacağız!

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!

12 Eylül günü Bakırköy zindanından Manavgat S Tipi’ne sürgün edilen Serpil Cabadan, tek kişilik hücrede tutuluyor. Ziyaretine giden avukatı sağlığının iyi olduğunu, cezaevine girişte bir eteğini “kısa” diye vermediklerini, diğer siyasi kadın tutsakların Cabadan’ın yanlarına gelmesi için dilekçe vermelerine rağmen, “hükümlü” olduğu gerekçesi ile tutuklularla aynı yere veremeyeceklerinin söylendiğini aktarıyor.

Tek kişilik hücrede kalmaya devam eden Cabadan’ın hücresinde kamera olduğu, kamerayı her kapatışında gardiyanların gelerek açtığı da öğrenilen bilgiler arasında.

Zindanları Yıkacak, Zaferi Biz Kazanacağız!

NOT: S Tipleri ile ilgili daha önce yayınladığımız haberlerin linkleri aşağıdadır:

https://mucadelebirligi23.net/index.php/haber/8221-saldirinin-yeni-adi-s-tipi

https://mucadelebirligi23.net/index.php/haber/10186-tipleri-farketmez-zindanlari-yikacagiz