Şireci Tekstil İşçileri Sefalet Zammına Karşı Eylemde _GÜNCELLENDİ_

Şireci Tekstil işçileri sefalet zammına karşı eyleme geçti. Gündüz başlayan eyleme gece vardiyasında çalışan işçiler de katıldı. İşçilerin eylemine jandarma baskısı ve fabrikayı kapatma tehdidi karşısında geri adım atmayan işçiler eyleme devam ediyor.

Bir çok yerde farklı iş kollarında işçilerin düşük zam dayatmasına karşı eylemleri yayılarak devam ederken Antep’te bulunan Şireci Tekstil işçileri de sefalet zammına karşı eyleme geçti

Fabrika yönetimi 5.000 lira aylık, 300 lira devam primi vermeyi teklif etti. İşçiler bu ücretin yetmeyeceğini ifade ederek tepki gösterdi. İşçiler 5.700 lira aylık ve artı prim istediklerini belirtti.

Şireci Tekstil işçileri maaşlarına yapılan sefalet zammına tepki gösterdi. Dün 07-15.00  vardiyasında işçileri fabrikadan çıkıp dışarıda bekleyişe geçti. 15.00--23.00 vardiyasında gelen işçiler de içeri gitmeyerek eyleme katıldı.

Gece vardiyasında çalışan işçiler de geldiklerinde içeri girmedi. Arkadaşlarının yanında yer alarak eyleme katıldı.

Fabrika yönetimi adına yapılan konuşmalarda işçiler jandarma baskısı ve fabrikayı kapatma tehdidi ile karşılaştı. Buna karşın işçiler hakları için eyleme devam ediyor.

* * * *

Gece boyu fabrika önünde bekleyen işçilerin kararlı duruşları sonunda fabrika patronu ile görüşme sağlandı.

Şireci Tekstil'e bağlı Şireci Cotton’da patron işçilerle yaptığı görüşmede 5200 TL artı pazar mesailerinin 450 TL olarak teklif ettiği aktarıldı.

DEV TEKSTİL’in aktardığı bilgilere göre işçilerin bazıları teklife tepki gösterirken bazılarının ise kabul etmesi sonrası fabrika önündeki eylem sonlandırıldı.

Şireci Tekstil patronunun işçilere sunduğu ek 250 TL için işe hiç geç kalınmadığı ve devamsızlık yapılmama koşulu getirdiği de aktarıldı.