Scotty kuryeleri, patronun %22’lik ücret artışı teklifine karşı bugün kontak kapatarak şirketin genel merkezi önünde eylem yaptı.

İstanbul Kağıthane’deki Papirüs Plaza’da bulunan Scotty Genel Merkezi önünde saat 13.00’ten itibaren toplanan Scotty işçileri sosyal medya üzerinden de çağrılar, propagandalar yaparken plaza önünde oturma eylemine başladı. Bu esnada 3 temsilci de şirket yetkilileriyle görüşme yaptı.

“Biz paket başı ücretle anlaşıp kargoları dağıtarak işe başladık. Fatura ve diğer birçok kaleme gelen %100'e varan zamlardan dolayı aracın bakımı, yakıt ya da aylık giderimiz 6 bin 500-7 bin gibi bir rakamı buluyor. Scotty firması ise bize 10 bin 700 lira civarında bir teklifte bulunuyor” diyen işçilere Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da destek vermeye geldi.

Bir süre sonra görüşmeden çıkan temsilciler, yönetimin taleplerini kabul etmediğini haber verdi. “Arkasına hukuku devleti alan Scotty yönetimi, dışarıda milyonlarca işsiz olmasını sömürüyor” diyen işçiler, önümüzdeki günlerde bir mücadele programı çıkartacaklarını duyurdular.