HepsiJet Kuryeleri Trump AVM Önünde

Paket başına 1 liralık “sefalet” zammına tepki gösteren HepsiJet’te çalışan kuryeler, 29 Ocak günü Mecidiyeköy Trump AVM'de bulunan Hepsiburada Genel Merkezi önünde açıklama yaptı.

Şirket yöneticileri ile görüşmek isteyen işçilerin talebi reddedildi, kendilerine ödenen “1 lira”ları şirket önüne bıraktılar. Hepsiburada Genel Merkezi önünde kurye çalışanları adına konuşan Serkan Yıldız, yapılan zam oranını reddettikleri için işten atılan arkadaşları olduğunu söyleyerek, 12 bin 500 lira ücret istedi, "2021 yılında %8, 2022 yılında %28 zam aldık, ikisini topladığınız zaman %36'lık bir zam oranı çıkıyor. Ama bugün firma %46 olarak açıklıyor, açıkladığı zammı hiçbir çalışanına vermedi" dedi.

Hepsijet çalışanlarının talepleri de şöyle:

-İşten atılan işçiler geri alınsın.

-Bir yıllık yeni bir sözleşme yapılsın.

-12 bin 500 TL sabit ücret istiyoruz.

Hepsijet çalışanlarının eylemlerine Getir kuryeleri de katılarak destek verdi.


Scotty Kuryeleri Eylemde

Scotty yönetiminin yaptığı %22'lik zam teklifini kabul etmeyen Scotty esnaf kuryeleri, 29 Ocak günü kontak kapatıp Kağıthane'deki Scotty Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Patronun zam teklifinin enflasyonun altında olduğunu söyleyen Scotty çalışanları %40 oranında zam talep ederek yönetimle görüşmeleri sürdürüyor.

Scotty kuryeleri bugün de kontak kapatarak Scotty Genel Merkezi’nin bulunduğu Papirüs Plaza önünde toplandı.


Yemek Sepeti İşçileri Esnaf Kurye Olmak İstemiyor

Yemek Sepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, şirketin kendilerini esnaf kuryeliğe geçişe zorladığını duyurdu.

TÜMTİS’e üye olan ve sendikalaştıkları için iş kolları değiştirilen Yemek Sepeti Banabi işçileri, Yemeksepeti İşçi Komitesi adlı twitter hesabından paylaşım yaparak “Şimdi Yemeksepeti içeride sendikanın gücünü kırmak için işçileri sefalet ücretlerine mahkum ederek, esnaf kuryeye geçiş yapmaya zorluyor. Yemek Sepeti’nin 2022 sözleşmesi, işçileri asgari ücretin altında çalıştırıyor. Kabul etmiyoruz! Bütün kurye ve depo işçisi dostlarımızı mücadeleye çağırıyoruz! Şimdi taleplerimiz için kontak kapatma, depoları kilitleme zamanı” dedi.

Yemeksepeti İşçi Komitesi sözcüsü taleplerinin karşılanması için eylemlere başlayacağını duyurdu ve taleplerini şu şekilde sıraladı:

-Net 5500 TL, prim ve yan haklar.

-Hakkını arayan hiçbir kurye ve işçi işten atılmayacak; tutanak baskısına son.

-İş kolumuz derhal taşımacılığa geçirilsin.

-Sendikal yetkiye yapılan itiraz geri çekilsin.