HepsiJet İşçileri İş Bıraktı, İşten Atıldı

HepsiBurada internet alışveriş sitesi için çalışan kargo şirketi Hepsijet çalışanlarına 2022 için önerilen 1 liralık zamma karşı işçiler Antalya, Kırklareli ve Karaman'da dün öğle saatlerinde kontak kapattı.

Halihazırda paket başı 3.75 TL kazanan Hepsijet işçileri, Trendyol işçilerinin iş bırakarak kazanmasının ardından, ücretlerinin asgari ücretin altında kalmasını protesto için iş bıraktı.

Hepsijet çalışanları bir açıklama yayınlayarak “Paket başı ücretle çalışıyoruz. Sabit ücretimiz yok. Paket taşırsak para var, paket taşımazsak para yok. Ve iş yükümüz ağır, kazancımız az. Bir günde 200 kilometre yol yapan arkadaşlarımız var. Araç masrafları, benzin, bakım, muhasebe tüm bu masraflar bizim cebimizden gidiyor. Benzine, ekmeğe, peynire gelen zamlar ortada. Ev geçindiriyoruz, araç kredisi ödüyoruz. Aldığımız ücret, asgari ücretin bile altında kalıyor” dedi. Hepsijet çalışanları, garanti 12 bin 500 lira ücret ve KDV'nin yanı sıra, 50 kilometre mesafenin üzerine de yakıt desteği talep etti.

Karaman'da 1 liralık zamma karşı çıkan 5 işçinin sözleşmesi, şirket tarafından sonlandırıldı. Kırklareli Lüleburgaz şubesinde çalışan işçi de işten atıldı. Motokurye Kargo İşçileri Koordinasyonu, herkesi Hepsijet çalışanlarıyla dayanışmaya çağırdı.