< < "6284'ü Uygula, İstismar Affını Durdur!"

Kadınlar çocuğa yönelik istismar affı ve kadmıa nasılsın yönelik şiddete karşı kadın platformları 30 ilde sokakta eylemdeydi.

İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla hayata geçirilmesini ve çocuğa yönelik istismar suçlarında affedici girişimlerden vazgeçilmesini isteyen kadın platformları, 30 farklı ilde sokağa çıkarak, taleplerini dile getirdi.

İstanbul’da Kadıköy İskelesi önünde bir araya gelen kadınlar, çocuğa yönelik istismar suçlarına karşı affedici girişimlerden vazgeçilmesi için çağrıda bulundu. Okunan basın açıklamasında, “Cinsel istismar gibi ciddi bir suçun cezasız bırakılması hedefleniyor. İstismar suçtur, tasarıyı durdur” denildi.

"6284'ü- İstanbul Sözleşmesini Uygula" ve "İstanbul Sözleşmesi'ni Uygulayın, Çocuk İstismarı Affından Vazgeçin" yazılı pankartların açıldığı eylemde,  kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarı teşhir eden dövizler taşındı.

Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet ile ayrımcılığı körükleyen söylemlerin derhal sonlanmasını; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir biçimde uygulanmasını isteyen kadınlar, cinsel şiddet kriz merkezleri ile şiddetle mücadelenin ulusal mekanizmasının yeterli sayı ve nitelikli destek kapasitesine ulaştırılmasının sağlanmasını istedi. Basın açıklamasında "Çocuk cinsel istismarcılarına yönelik af girişimlerinden tamamen vazgeçin ve bunu kamuoyuna derhal ilan edin! İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı Şiddet Yasası'nı karalamaktan vazgeçin! Kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddeti durdurun. Kadınların kazanılmış haklarını tehdit etmekten vazgeçin" denildi.

"Kadınlar Birlikte , Birlikte Güçlü"sloganıyla bitirilen eylemde dört yıl önce katledilen Nucrcan Arslan'ın 16 Temmuz'da görülecek duruşmasına katılım çağrısı yapıldı.