Son günlerde hemen hergün, hatta binde birkaç tane kadın cinayeti ya da kadına saldırı haberi görüyoruz. Artık gündelik, sıradan hale geldi kadın ölümleri.

Arnavutköy’de Hatice Çelik, eşinin elinde pompalı tüfekle yolunu kesip ateş etmesiyle hayatını kaybetti.

Çevrede olaya tanık olanlar saldırgana engel olmaya çalışsa da adam silahı ateşledi, Hatice Çelik hayatını olay yerinde kaybetti.

3 gün önce de İstanbul Maltepe’ye bağlı Başıbüyük Mahallesi’nde yaşayan 36 yaşındaki sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk, sabah saatlerinde işe giderken komşusu olan 22 yaşındaki Muharrem E. tarafından yolu kesilerek öldürüldü.

Ayşegül’ü bıçaklayan Muharrem, kendisine de bıçakla zarar verdi. İkisi de ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılsa da, Ayşegül tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ayşegül’ün komşuları, saldırganın kadına ilgisi olduğunu, Ayşegül’ün ise onu reddettiğini söyledi. İş arkadaşları da kendisini rahatsız eden bir genç olduğunu, kurtulamadığını, buralardan gideceğini söyleyeceğini anlatıyor.

Sağlık emekçileri, “Hayır! dediği için katledilen sağlık emekçisi arkadaşımız Ayşegül Aktürk için ve şiddete maruz kalan, öldürülen bütün kadınlar ve bütün sağlık emekçileri” için bir eylem yapacaklarını duyurdu. Sağlık emekçileri 9 Haziran Salı günü 12.30’da Süreyyapaşa EA Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak.

Afrin’de ise Sultan Murat çeteleri tarafından 23 Mayıs'ta kaçırılan 16 yaşındaki Melek Nebîh Xelîl’in cansız bedeni 5 Haziran Cuma günü Azez’in Firiziye köyü yakınlarında bulundu...