< "Kadınların İradesi Teslim Alınamaz!"

HDP Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisi ve TJA,  Kadıköy'de Leyla Güven'in milletvekilliğinin düşürülmesi ve ardından tutuklanmasını Beşiktaş İskele Meydanı’nda kadın örgütlerinin de katılımıyla protesto ederek "Asla teslim olmayacağız" dedi.

Milletvekilliği düşürülen Leyla Güven için, HDP Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisi ve TJA, ve kadın örgütleri Beşiktaş İskele Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisi ve TJA, milletvekilliği düşürülen Leyla Güven'e destek için Beşiktaş İskele Meydanı’nda toplandı. Aralarında Emekçi Kadınlar (EKA), SKM, Kadınların Kurtuluşu, Bağımsız Feministlerin de olduğu kadın örgütleri de eyleme destek verdi.

Kadınlar eylemde Leyla Güven'in fotoğraflarını ve "Berwedane Jiyane", "Jin Jiyan Azadi", "Asla Teslim Olmayacağız", "Darbeyi Tanımıyoruz", "Bizde Leyla lar Bitmez", "Direne Direne Kazanacağız" yazılı dövizler taşıdı.

HDP İstanbul Kadın Sözcüsü Pınar Türk, iktidarın  salgınla mücadele etmek, halk sağlığını düşünmek yerine HDP'ye saldırdığını belirterek, "Sokaklarda olmaya, her yerde direnmeye devam edeceğiz" dedi.

 

"Mesajınızı Okuduk..."

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, Leyla Güven'in kadın özgürlük mücadelesinde öncü olduğu için vekilliğinin düşürüldüğünü ifade ederek, Leyla Güven'e saldırıyı tüm kadınlara yönelik bir saldırı olarak gördüklerini söyledi. Uğurlu, "Şu an Leyla Güven şahsında milyonlarca kadını tutukladınız. Mesajınızı çok iyi okuduk, mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

"Birlikteliğimizi Güçlendireceğiz"

Salgın sürecinde iktidarın kadınların, emekçilerin, işçilerin kazanılan haklarına saldırdığına dikkat çeken SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ise bu haksızlıklara ses çıkaranların hedef alındığını söyledi. Aktaş, "Biz biliyoruz ki, bundan sonraki süreçte de daha fazla irademize sahip çıkarak birlikteliğimizi güçlendireceğiz" diyerek Leyla Güven'in yanında olduklarını vurguladı.

Kadınların Kurtuluşu'ndan Burcu Gül Çubuk ise sürekli eylem yapılan Kartal Meydanı'nda Leyla Güven için yaptıkları açıklamada polisin saldırdığını hatırlattı. Bunun "Kürt kadınlarıyla yan yana olamazsınız" mesajı olduğunu belirten  Çubuk, "Kadın iradesi teslim alınamaz,  hepimiz Leyla Güven'iz" dedi.

 

"İrademizi ve Gücümüzü Teslim Alamayacaksınız"

Basın metnini okuyan Arzu Fırat, Leyla Güven'in yaşamını kadın ve Kürt halkının özgürlüğüne feda ettiğini ifade etti. "Mücadele arkadaşımız olan Leyla Güven'e yapılan bu saldırılar ile ne kadının iradesini ne de gücünü teslim alamayacaksınız" diyen Fırat, kadınların özgürlüğü için  tüm kamuoyuna dayanışmada bulunma çağrısı yaparak sözlerini tamamladı.

Kadınlar eylemi sloganlarla sonlandırdı.