"Sokakta Olmaya Devam Edeceğiz"

Kadınlar Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaparak salgın sürecinde kadına yönelik şiddetin artmasını protesto etti. Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nden kadınlar "Pandemi sürecinde de sokakta olmaya devam edeceğiz" dedi.

İSTANBUL -  Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar "Pandemiden de Erkek Şiddetinden de Koru " yazılı pankartı açarak, koronavirüs sürecinde kadına yönelik şiddetin artmasına dikkat çekti ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Basın açıklamasını okuyan Sinem Tuğcu, devletin, sermayeyi korurken, kadına yönelik şiddeti önlemek için önlem almadığı gibi erkekleri cesaretlendirdiğini ve şiddetin önünü açan yasalar çıkardığına dikkat çekti. Yeni çıkarılan İnfaz Yasası ile birlikte kadın ve çocuklara yönelik şiddetin arttığını söyleyen, Tuğcu, Saray'ın Diyanet, medya gibi tüm olanaklarını kullanarak suç işlemeye devam ettiğini ifade etti.

Gülistan Doku'nun akıbetini gizlendiğini, AKP'li vekil Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir biçimde ölen Nadira Kardirova'nın dosyası kapatıldığını hatırlatan Tuğcu, Şule Çet davasında da dosyanın kapatılmasına izin vermediklerini, mücadele ederek davayı sonuçlandırdıklarını belirtti.

Kadınların sadece pandemi ile değil aynı zamanda erkek egemen sistemle mücadelede ettiğinin ifade eden, Tuğcu,  "Erkek egemen sistem mi daha tehlikeli bizim için, korona mı tartışılır. Ama bildiğimiz bir şey var ki hangi koşullarda olursa olsun erkek şiddetini meşrulaştıran, erkek egemenliğini pekiştiren uygulamalara geçit vermeyeceğiz. Pandemi bile olsa sokakta olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kadınlar açıklamayı Vuruyor, Devlet Koruyor", "Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet", "Yaşasın Kadın Dayanışması", "Bağır Herkes Duysun Erkek Şiddeti Son Bulsun", "Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz"  sloganlarıyla sonlandırdı.