5 Ocak Pazar gününden bu yana kendisinden haber alınmayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku için dün Dersim’de yapılan eyleme polis saldırdı.

21 yaşındaki Gülistan en son Pazar günü sabah saatlerinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi kızlarına ulaşamayınca ertesi gün kayıp başvurusu yaptı. Ve jandarma – polis ekipleri, Gülistan Doku'nun bulunması için ortak arama çalışması başlattı.

Gülistan’ın kaybolması ile ilgili erkek arkadaşı, Rus uyruklu Zaynal Abarok’tan şüpheleniliyor ve bir arkadaşı, üvey babası polis olan Zaynal Abarok'un ailesinin olayı kapatmaya çalıştığını söylüyor.

Gülistan en son 4 Ocak Cumartesi günü, Zaynal Abarok ile tartışmış. Ve telefonundan en son 5 Ocak Pazar günü 16.26'da 4 saniyelik bir görüşme yaptığında Atatürk Mahallesi'nde olduğu belirlenmiş, daha sonra sinyal kesilmişti.

Arkadaşları ve anlatıyor Gülistan’ı, Zaynal’ın Rusya’da evli olduğunu bilmediklerini, Zaynal tarafından darp edildiğini, okul harçlığını çıkarmak için kafelerde çalıştığını, Gülistan’ın ayrılmak istediğini söylüyorlar, “Sanki intihar ettiği kesinmiş gibi davranıyorlar. Gülistan, bir erkek için intihar edecek biri değil” diyorlar. Gülistan’ın ailesi Zaynal’in ailesinin ifadesinin de alınmasını istese de polis geçiştiriyor bunu. Zaynal gözaltına dahi alınmıyor ve aile olayın örtbas edilmesinden korkuyor. Abla Aygül, “Tunceli’nin her yeri kamera. Bunu Vali de söyledi. İstenilirse kamera kayıtlarında Gülistan’a ne olduğu ortaya çıkarılır” diyor.

Gülistan Doku’nun ortada kaybolduğu günden bu yana, arkadaşları ve ailesi #GülistanDokuNerede hastagıyla dikkat çekmeye, kamuoyu oluşturmaya çalıştılar.

11 Ocak Cumartesi günü Dersim'de Seyit Rıza Meydanı’nda eylem yapan Munzur Üniversitesi öğrencileri, arkadaşlarının bulunmasını istediler.

Yoğun polis ablukasında oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, “Dersim uyuma Gülistan’a sahip çık”, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” ve “Hepimiz birer Gülistan’ız” sloganları attılar.

Oturma eyleminden sonra yürümek isteyen öğrencilere polis, biber gazı ile saldırarak dağıttı. Yeniden toplanan öğrenciler, Sanat Sokağı’nda sloganlarla yürüyüşü sürdürdüler.