< Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz

İstanbul’da kadınlar 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü için yine Taksim Tünel Meydanında toplandı ve “Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahammülümüz Yok” dedi.

Her yıl 8 Mart ve 25 Kasımlarda Taksim’de yapılan gece yürüyüşüne haftalar önceden hazırdı kadınlar. Ancak valilik bir gün öncesinde yürüyüşün yasaklandığını duyurdu. 25 Kasım günü geldiğinde ise kadınların her koşulda orada olacağını bilen valilik ve emniyet müdürlüğü yürüyüşe izin verdiğini açıklamak zorunda kaldı.

Onbinlerce kadın Taksim Tünel Meydanı’nda olanca rengi ve coşkusu ile toplanırken, Emekçi Kadınlar da “Şimdi Kadınların Özgürlük Zamanı” pankartı ve “Yaşamak İstiyoruz” dövizleri, kızıl fularları ile sloganları ile alanda yerini aldı. "Dünyaya Başkaldırıyoruz" kadın dergisini de alanda kadınlarla buluşturan EKA'lılar derginin dağıtımını da yaptı

Kadınların zılgıt, alkış ve erbaneleri ile başlayan coşkulu yürüyüşü Kumbaracı Yokuş’a gelince polis barikatları ile kesildi. Sadece birkaç yüz metre yürüyebilmiş olan kadınların Galatasaray’a dahi yürümesine izin vermeyen polis, eylemin bitirilmesini istedi.

Polis barikatı önünde Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması okundu ve “Sosyal medya etiketleri arasında bir kadının adını daha görmekten korkar olduk. Çünkü bu ya o kadının hayatta olmadığı ya da korkunç bir şiddete uğramasına rağmen adalet bulamadığı anlamına geliyor. Artık yeter! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok diyoruz!” denildi.

Okunan basın açıklamasının ardından ıslık, alkış, zılgıt ve sloganları ile yürüyüşe devam etmek isteyen kadınlar polis barikatını aşmak istedi. İçi biber gazı dolu plastik mermilerle saldıran polis, kadınları dağıtmaya çalıştı.

Kadınlar Tünel Meydanı’nda yeniden toplanarak uzun süre sloganlarla bekleyişi sürdürdü.