< Yaşamak İstiyoruz!

 

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününe yaklaşırken; kadına şiddet, taciz-tecavüz rakamlara sığmıyor! İstatistikleri, verileri, doneleri caydırıcı olmuyor! Adaleti, mahkemeleri; yapanların yanına kâr kalıyor. Neredeyse dünyanın her yerinde kadına saldırılıyor, kadın cinayetleri, savaşlar da katledilme, zorla göç ettirilme ve ganimet görülme...

 Hayır diyoruz, kabul etmiyoruz, isyan ediyoruz!

Biz Kadınlar Dünyaya Başkaldırıyoruz! Çünkü; Yaşamak İstiyoruz!

Hiçbir şey aynı kalmayacak! Hiçbir şey olduğu gibi durmayacak! Dünyanın neresinde olursak olalım acılarımız nedenli ortaksa zaferlerimizde ortak olacak.

Lübnan, Şili, Bolivya, Ekvador, Irak, Sudan, İran’ da kadınlar her yerde, sokakta, ayaklanmalarda en önde!

Kadına uygulanan şiddetin dili değişse de özü değişmiyor. Özgürlüğümüz için şiddetin her türlüsüne kadınlar olarak ortak cevap vermek, ortak karşı koymanın önemi ayaklanmaların öngünün de daha da öne çıkıyor. Tüm dünya olduğu gibi, Türkiye’de de kadınlar; baskıcı rejime, faşizme, devlet şiddetine ve bilumum tüm şiddet biçimlerine karşı nitelikli bir güç olarak dikilmelidir.

Bu nedenle biz Emekçi Kadınlar şiddete karşı çıkarılan ortak sese gücümüzü katıyor, 25 Kasım akşamı kendi renklerimizle, Taksim-Tünel’de yer alıyoruz.

Tüm kadın arkadaşlarımızı “Dünyaya Başkaldırıyoruz Çünkü; Yaşamak İstiyoruz” şiarıyla 25 Kasım eylemine çağırıyoruz.