< “Kadın Cinayetlerini Acil Önle”

Kadınlar Birlikte Güçlü İnisiyatifi ‘Kadın Cinayetlerini Acil Önle’ sloganıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için kampanya başlattı. Kampanya 25 Kasım’a kadar sürecek.

İSTANBUL- Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Kadınlar Birlikte Güçlü İnisiyatifi Kadıköy’de “Kadın Cinayetlerini Acil Önle” sloganıyla kampanya başlattı.

Kadıköy İskele Meydanı’nda saat 14.00’de toplanan kadınlar ellerinde eşleri ve yakınları tarafından katledilen kadınların isimlerinin ve işlenen kadın cinayetlerinin çokluğuna dikkat çekmek üzere sayıların yazlı bulunduğu siyah dövizler taşıdı.

Kadınlar saat 14.00’de yaptıkları basın açıklamasında erkekler tarafından şiddet görerek öldürülen 100 kadının hikayesi anlatılarak, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekildi. Katledilen kadınların yaşamlarında maruz kaldıkları erkek şiddetine değinilerek iktidarın politiklarının ise erkek şiddetini ve kadın cinayetlerini meşrulaştırmasına dikkat çekildi.

“Kadın Cinayetleri Politiktir”, “İntihar Değil Erkek Şiddeti”, “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganları atan kadınlar akşamları saat 20.00’de ise bulundukları her yerde ses çıkarma eylemi yapma çağrısında bulundu.

Kadınlar Birlikte Güçlü İnisiyatifi kampanyanın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ne kadar devam edeceğini ve her akşam saat 20.00’de ses çıkarma eylemi yapılacağını duyurdu.