Zapatistalı kadınlar, ilki geçtiğimiz sene düzenlenen “Enternasyonal Kadın Buluşması”nın ikincisi için davet yayınladı. 26-29 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan buluşmaya dünyanın her yerinden çok sayıda kadının katılması bekleniyor.

Zapatista kadınlar tüm dünyada mücadele veren kadınlara, mücadeleci kız kardeşlere, yoldaşlara çağrı yaparak “Gündemimizde tek bir konu var: Kadına şiddet. Bu konuyu iki şekilde ele almak istiyoruz: Şiddeti kınamak ve katliamı durdurmak için neler yapacağımızı tartışmak” dediler.  

“Barışı, özgürlüğü ve adaleti bize kimse vermeyecek. Mücadele etmek zorundayız kız kardeş ve yoldaşlar, özgürlüğümüzü kazanmak ve onu nihai erkten zorla almak için mücadele etmeliyiz.

(…) Şimdi birlikte çığlık atma zamanı, fakat öfkeyle ve kızgınlıkla. (…) Bir düşün kız kardeş ve yoldaşlar, vaziyet o kadar kötü ki hayatta kalmak için yeni bir dünya yaratmak zorundayız. Sistem gerçekte işte bu kadar kötü, yaşamak için kökünü kazımak zorundayız. Sistemi biraz tamir etmemeli, yeni bir görünüm kazandırmamalı veya biraz daha düşünceli ve daha az kötücül olmamasını talep etmemeliyiz. Hayır. Yok etmek, kaybetmek ve geride hiçbir şeyi, külleri dahi kalmayacak şekilde öldürmek zorundayız. Biz durumu işte böyle görüyoruz yoldaşlar ve kız kardeşler, ya sistem ya da biz. Ve kuralları biz değil sistem koydu” diyen Zapatistalı kadınlar çağrı yapıyor:

“Sizleri 26 Aralık 2019’daki başlayan, 29 Aralık’ta sona erecek bu buluşmaya çağırıyoruz”