< < "Ölmek İstemiyoruz!"

Kadınlar bugün Kadıköy'de Emine Bulut için, Beşiktaş'ta ise kayyum atamaları ve kadın cinayetlerine karşı eylemdeydi. Beşiktaş'ta yapılmak istenen basın açıklamasında polis saldırısı ve gözaltılar var.

İSTANBUL - "Emine Bulut İçin Buluşuyoruz" şiarıyla bugün (24 Ağustos Cumartesi) günü Kadıköy- Eminönü İskelesi önünde Kadın Meclislerinin çağrısıyla kadınlar buluştu.

“Kadın Cinayetleri Politiktir” sloganlarının atıldığı eylemde Emekçi Kadınlar'ın (EKA) da içinde olduğu birçok kadın örgütü “Yaşamak İstiyoruz” diye haykırdı.

Eylem boyunca sık sık kadın cinayetlerine karşı yasaların işlemediği, katillerin yargılanmadığı ve cinayeti işleyenlerin cezada iyi hal indiriminden yararlandırıldığı vurgulandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi  Gülsüm Kav, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası'na uyulması için mücadele vereceklerini vurgulayarak;  “Bunca kadın öldürülürken bununla ilgili somut adımları atmadıkları için sorumlular bu suça ortak oluyor. Oysa Kadın cinayetlerini durdurmak mümkün. Bugün burada öldürülen tüm kadınlar için bir araya geldik. Münevver Karabulut için buradayız. Özgecan Aslan için buradayız, Muhterem Göçmen için ve adını sayamadığımız binlerce katledilen kadın için buradayız. Sözümüz olsun ki kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

Açklamada; "Biz devletin yapmadığı bir şeyi yapıyoruz kadın cinayeti verilerini topluyoruz. Bugün burada katledilen kadınların babaları, çocukları aramızda olanlara sözümüz olsun ki, kadın cinayetlerini durduracağız” denildi.

Ardından yapılan konuşmada Fidan Ataselim: “ Özgecan eylemlerinin olduğu zamanlardaki gibiyiz. Örneğin hamile bir kadın gelerek; ‘ cinsiyetini henüz bilmediğim çocuğum için mücadele etmek istiyorum’ diyor bunun gibi birçok kadın mücadeleye katılıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından: “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganıyla açıklama sonlandırıldı. Kadıköy’ün birçok sokağından kadın sloganları ilerleyen saatlerde de duyulmaya devam etti.

Beşiktaş'ta Polis Saldırısı ve İşkenceli Gözaltı 

Yine Beşiktaş'ta kadınların kayyum atamaları ve kadın cinayetlerine ilişkin Barbaros Hayrettin Paşa Parkı'nda yapmak istedi.

Polis basın açıklamasına izin vermedi. Kadınları çembere alan polis saldırarak polis aralarında milletvekillerinin de olduğu  bir çok kadını darp ederek  saçlarından çekerek işkenceyle gözaltına aldı.

Polis saldırısında aralarında Özgür Gelecek muhabiri Taylan Özgür Öztaş ve Karşı Mahalle Tv muhabiri Şeriban Alkış'ında, Barış Annelerinden Zeynep Calıhan'ın  olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar saat 23.00 sıralarında serbest bırakılırken kadınlar tarafından alkışlarla karşılandı.