Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılmasıyla talebiyle açlık grevi ve ölüm orucunda olan siyasi tutsakların annelerine yönelik polis saldırıları, Kadınlar Birlikte Güçlü  tarafından protesto edildi.

İSTANBUL - "Kadınlar Birlikte Güçlü" kadın dayanışması Taksim Şişhane'de “Beyaz tülbent yaşam için, yaşama ses ver” diyerek açlık grevindeki ve ölüm orucundaki tutukluların annelerine yönelik polis şiddetini protesto etti.

Kadınlar Birlikte Güçlü, Taksim Şişhane Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasında sık sık, “Ölümden değil, yaşamdan yanayız”, “Kadınlar birlikte güçlü”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atarak saldırıları protesto etti.

Kadınlar Birlikte Güçlü adına badkn metnini Ezgi Bahçeci’nin okudu.

“Leyla Güven 190 gündür açlık grevinde. Onun ardından cezaevinde başlayan açlık grevleri ise 5 ayı geçti" diyen Bahçeci, özellikle tutuklu ve hükümlülerin durumları günden güne kötüleşirken, kadınlar beyaz tülbentleriyle yakınları, çocukları, sevdikleri için, onların yaşam hakkını savunmak için hapishane önlerinde nöbet tutmaya, açıklama yapmaya koyulduklarını fakat her fırsatta ‘kutsal annelik’ten bahsedenlerin tutsak annelerineonlara gelince, şiddeti, tartaklamayı, yerde sürüklemeyi, hakareti, başlarındaki tülbenti yasak etmeyi, ‘çocuklarınızın hayatı için ses çıkarmanız terördür’ demeyi reva gördüğüne dikkat çekti.

İstanbul’da ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ diyenler, kadınların gücünün birlikteliklerinden, dayanışmalarından geldiğine inananlar olarak, bir kadına uygulanan şiddetin aslında tüm kadınlara uygulandığını hatırlatmak için buluştuklarını ifade eden Bahçeci "Beyaz tülbent yaşam için! Bu konuda yapılması gereken açık: Zaten yasalarımızda mevcut bir hak olan avukat görüşü, tutuklu ve hükümlüye tecrit uygulanmaması talebi karşılansın; ulusal ve uluslararası hukuk uygulansın; ölümü değil yaşamı tercih edelim; kadınlara cezaevi önlerinde, Koşuyolu Parkı’ndan Kuğulupark’a şehir meydanlarında uygulanan zulüm, tülbentlerine getirilen yasak ortadan kalksın” dedi.

Kadınlar yine sloganlar artarak eylemi sonlandırdı.