< TMMOB'lu Kadınlara Polisten İnsan Hakları Heykelini Ziyaret Engeli

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) üyesi kadınların İnsan Hakları Heykeli'ne çiçek bırakması polis tarafından engellendi.

ANKARA - Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için basın toplantısı yaptıktan sonra Yüksel Caddesi'nde aylardır abluka altında tutulan İnsan Hakları Heykeli'ne çiçek bırakarak balon bırakmak istedi.
TMMOB'lu kadınlar basın açıklamasının bitiminden hemen sonra ellerinde çiçekler ve balonlarla kapı önüne çıktıklarında bir polis ordusuyla karşılaştı.
Polisler TMMOB binası girişine yığınak yaparak ellerinde çiçekler ve mor balonlar olan kadınların kapı önüne çıkmalarına dahi izin vermedi.
Polis kadınların bahçe kapısından dahi çıkmasına izin vermeyerek, Ankara'da OHAL nedeniyle her türlü eylem,etkinlik, basın açıklaması ve etkinliğin OHAL nedeniyle yasak olduğunu söyledi. Kadınlar, "Eylem yapmıyoruz. 8 Mart nedeniyle

Kadın figürü olması nedeniyle insan hakları heykeline çiçek bırakıp ayrılacağız" demelerine ve Valilikten Ocak ayında "İnsan Hakları Heykelini her zaman ziyaret etmek mümkündür" ifadesi bulunan izin belgesi olmasına rağmen polislerin engeline takıldı.
Polis amirlerinin belgedeki iznin eski olduğu ve yeniden sorulması gerektiği şeklindeki tartışmalarla dakikalarca kapı önünde bekletilen kadınların TMMOB'un bahçe kapısından çıkmasına dahi izin verilmedi.
Kadınlar TMMOB'un bahçesinde balonları ve çiçekleri ile oturup "Hayat Bayram Olsa" şarkısını söylemeye başladı. Şarkı söyleyen kadınlar "bakın Ankara'da her türlü eylem ve etkinlik yasak, böyle davranırsanız müdahale etmek zorunda kalacağız" uyarısı yapıldı.

TMMOB bahçesinden dahi çıkmasına izin verilmeyen kadınlara balonları du uçuramayacakları söylendiyse de kadınlar tek tek aldıkları balonları TMMOB önünde havaya bıraktı. Ellerinde çiçekleriyle bahçede oturarak çay içen kadınlar, "Ülkede insan hakları heykelini ziyaret etmek, çiçek ve balon taşımak bile yasak olmuşsa buna ancak gülebiliriz. O da bir yana polis valilikten "İnsan Hakları Heykelini ziyaret etmek her zaman mümkündür" yazılı izni bile yok sayarak bize yasak getirdi. Söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi.