< < Ergene'de Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarına Karşı Yürüyüş

Demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenlendi.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla yüzlerce kişinin katıldığı eylemle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı protesto edildi.

Sağlık Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında bir araya gelerek

Tekirdağ'ın Ergene İlçesinde çocuk istismarına ve kadına yönelik şiddete karşı eylem yapıldı. Demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla Sağlık Mahallesi'nde başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüşe başlamadan önce, Kent Konseyi adına yapılan konuşmada çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberiyle karşılaşılmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada "İktidarın başkanı bugün çıkmış 'çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir' diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi 'söylediği başka yaptığı başka' olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, 'çocuk istismarı mücadelesi' konusunda inandırıcılığını yitirmiştir" denildi.

Konuşmanın ardından başlayan yürüyüşte "Çocuğa uzanan eller kırılsın", "Çocuk susar, sen susma" sloganları atıldı. Yürüyüş esnasında evlerden ve çevrede bulunan insanlar tarafından alkış ve sloganlarla yürüyüşe destek verildi.