< Kadınlar Esenyalı'da Çocuk İstismarını Protesto Etti

İstanbul Esenyalı semtinde kadınlar, çocuk istismarını meşrulaştıran yasaların geri çekilmesi talebiyle eylem yaptı.

İSTANBUL - İstanbul Esenyalı'da kadınlar, çocuk istismarına karşı Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin çağrısıyla sokağa çıktı. Kadınlar çocuk istismarına karşı yaptıkları eylemde "Sessiz kalmak suça ortak olmaktır" diyerek çocuk istismarını meşrulaştıran yasaların geri çekilmesini istedi.

"Çocuk Susar Sen Susma, Çocuk İstismarına Sessiz Kalma" yazılı pankart açarak Esenyalı Altıkat durağında buluşan kadınlar sık sık, "Çocuk susar sen susma", "Tacize, tecavüze son", "Kadınlar artık susmayacaklar" sloganı attı.

Kadınlar adına ortak açıklamayı Ayfer Geyikçi yaptı. Hergün kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz suçunun yer aldığı haberlerle karşılaşmakta olduklarının vurgulayan Geyikçi, "Çocuk tecavüzlerinin sadece yüzde 5'i ortaya çıkıyor" dedi. Açılan davaların ancak yarısının mahkumiyetle sonuçlandığını da biliyoruz. İdam ve hadım tartışmalarının olduğu bu dönemde 58 ülkede idam cezası uygulanmasına rağmen bu ülkelerde taciz ve tecavüz olaylarının azalmadığı görülmektedir" dedi.

Kadınlar taleplerini şöyle sıraladı:

-Çocuk istismarı ile ilgili kanunların iyi hal indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi,

-İstismarı engelleyecek gerekli mekanizmanın oluşturulması,

-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda bedenlerini korumaları için gerekli eğitimlerin verilmesi,

-Çocuk istismarını meşrulaştıran yasaların geri çekilmesi.