Tüm dünya da kutlanılan 1 Mayıs işçi ve emekçilerin mücadele gününü saygıyla anıyoruz.

Fransa’nın başkenti Paris’te 1 Mayıs kutlamaları Republique (Cumhuriyet) Meydanı’nda saat 14.00 civarında başladı.

Alana bir çok noktadan sendikalar ve demokratik kitle örgütleri, partiler dernekler vs alana gelmeden önce toplandılar. Her yıl yüzbinlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs, coşkuyla kutlanılıyor.

Bu yıl, sıkı geçen güvenlik önleminin alındığı göze çaptı; özellikle dronların havada gezdiği görüldü. Ara ara polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalar da yaşandı

Bu yılki talepler, aylardır eylemlerin yapılmasına neden olan Emeklilik Reformu Değişikliği üzerine idi. Ve yapılan zamlara karşı da halkın büyük bir tepkisi vardı.

Fransa’nın 8 büyük sendikasının çağrı yaptığı 1 Mayıs eylemleri geç saatlere kadar devam edecek.

Yaşasın 1 Mayıs! Biji Yek Gulan! Vie Le 1 Mai!

Paris'ten Bir Okur