< BMG Taksim’e Yürüdü

Sabahın ilk saatlerinden itibaren, 1 Mayıs için çok sayıda işçi, emekçi, devrimci yüzünü Taksim’e çevirdi. İlk Mücadele Birliği’nin yaptığı eylemin ardından sendikalar, devrimci kurumlar, siyasi partiler, Taksim’e çıkan bütün cadde ve sokaklarda eylemde idi.

Saat 10.00’da “Açlığa, Faşizme, İşgale Karşı Tek yol Devrim! Yaşasın 1 Mayıs Biji Yek Gulan” pankartı açan Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Elmadağ Cemal Topu Sokak’tan sloganlar ve ajitasyon konuşmaları ile Taksim’e yürüyüşe geçti.

“Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan” sloganları atan BMG’liler, “Bugün 1 Mayıs, işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü. Bu günü yasaklayamazlar. Depremde ölen insanlarımız için, geçinemeyen işçiler için, kirasını ödeyemeyen yoksullar için, bugün kavga günüdür. Gelin, Taksim Meydanı’nı zapdedelim.” diyerek ajitasyon konuşmaları yaparak Caddeye ilerlediler.

Ard arda “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan” sloganları atan BMG’lilerin önlerini kesen polis, yaklaşık 20 devrimciyi işkence ile gözaltına aldı.

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın Birleşik Devrimimiz!