"1 Mayıs Alanı Taksimdir!" diyerek Taksim Meydanı'ndan vazgeçmeyen bir çok devrimci örgüt, siyasi parti ve sendikalar 1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı'na çıkmak için Taksim çevresinde 1 Mayıs sloganlarını haykırdı. İşçi Sınıfının Kapitalizme Karşı Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ta, İstanbul'da "1 Mayıs Alanı Taksim'dir!" diyerek Taksim Meydanı yasağını tanımayan devrimci örgüt, sendika ve siyasi partiler, sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim çevresinde farklı noktalardan çıkarak "1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı" diye haykırdı.

1 Mayıs pankartlarını açarak Taksim'e yürümek isteyen devirmci örgüt, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden çok sayıda kişi ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı.

1 Mayıs sabahında erken saatlerden itibaren gruplar Elmadağ üzerinden Taksim Meydanı'na çıkmaya çalıştı.

07.30'da İlk olarak Mücadele Birliği Platformu, "Gitmedik Buradayız "Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açarak Elmadağ'dan Taksim'e yürüyüşe geçti. "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Yek Gulan", "1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı", "Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak", "Fabrikalar, Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak" sloganları atan Mücadele Birliği Platformu üyeleri polis tarafından ablukaya alınırken basın emekçileri de zorla uzaklaştırıldı.

"Taksim Meydanı bizimdir diyoruz. Enkaz altında ölümü bekleyen insanların öfkesiyle yürüyoruz. Gitmedik, buradayız, her gün iş katliamlarında öldürülen işçiler için yürüyoruz! Bizlere Taksim'i, 1 Mayıs'ı yasaklayanlara karşı, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'ndayız diyoruz!” diyen Mücadele Birliği Platformu üyeleri Delal Erol ve Cemal Kara, olisin pankartı almak için saldırısı sırasında “Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji Yek Gulan”, “1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı”, “Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak”, “Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak", "Taksim'de Düşene Dövüşene Bin Selam" sloganlarını atmaya devam ettiler. Delâl Erol ve Cemal Kara işkenceyle ters kelepçe yapılarak gözaltına alındılar.

08.00 "Direniş Ve Dayanışma Yaşatır Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açarak Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine polis saldırdı. Enerj-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal, İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür, Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider ve İnşaat-İş üyesi Enes Karabey işkenceyle gözaltına alındı.

08.15 Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve ÜniversitelFeminist Kolektif’e Ergenekon Caddesi’nde polis saldırdı. “Yiyenden, Yıkandan, Katledenden Hesabı Üniversiteliler Soracak” diyen öğrenciler gözaltına alındı.

09.00 Elmadağ'dan Taksim’e çıkmaya çalışan Toplumsal Özgürlük Partisi üyeleri de polis tarafından gözaltına alındı.

09.15 Taksim’e yürüyen Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri "Eşitlik Ve Özgürlük İçin Bu Ablukayı Dağıtacağız" yazılı pankart açarak İmam Adnan Sokak’tan meydana geçti. Kitleye saldıran polis 10 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

09.35: Umut-Sen üyelerine Beşiktaş’tan Taksim’ yürürken Ihlamurdere Sokağı’nda polis saldırdı. ‘Taksim halka kapatılamaz’ diyen 20’ye yakın Umut-Sen üyesi gözaltına alındı.

10.00 Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Açlığa, Faşizme, İşgale Karşı Tek Yol Devrim Yaşasın 1 Mayıs - Biji Yek Gulan" yazılı pankart açarak Elmadağ Cebel Topu Sokaktan yürüyüşe geçti.

"Bugün 1 Mayıs gelin yasaklara karşı 1 Mayıs Alanı Taksim'i zaptedelim" diyen BMG bileşenleri "Yaşasın 1 Mayıs - Biji Yek Gulan", "1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı", "Yaşasın Birleşik Devrim Mücadelemiz" sloganları attı. BMG bileşenlerine saldıran polis 20 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

10.00: 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen Halkevleri üyeleri, “Söz, yetki, karar iktidar halka” pankartıyla gözaltına alındı. Yaklaşık 30 gazetecinin görüntü alınması polisler tarafından engellendi.

10.30 ESP üyeleri ise Elmadağ'dan Taksim'e doğru "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Yek Gulan" sloganları ile yürüyüşe geçti. Polis üç kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

11.00: Elmadağ'da Devrimci Çözüm Dergisi okurları, 1 Mayıs Alanı Taksimdir Yasaklanamaz" yazılı pankart açtı. Devrimci Çözüm Dergisi okuru 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

1.00 Taksim'de Halk Cephesi'nden 5 kişi, "Taksim Halka Yasaklanamaz!" diyerek eylem yaparken gözaltına alındı.

11.30 "1 Mayıs Alanı Taksim'dir! Yasaklanamaz" diyerek Şişli'den Taksim'e yürüyen Proleter Devrimci Duruş Dergisi yazı işleri müdürü Çağdaş Büyükbaş ve Zeynel Sarar Osmanbey Metrosu'nda gözaltına alındı.