1 Mayıs sabahı erken saatlerde Elmadağ üzerinden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen Mücadele Birliği okurları, "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Yek Gulan" sloganları atarken polis tarafından gözaltına alındılar.

“Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak”, “Gitmedik Buradayız!” diyen leninistler, "Gitmedik Buradayız Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açarak, sloganlar ve ajitasyon konuşmaları ile Taksim’e yürüdü.

"Taksim Meydanı Bizimdir diyoruz. Enkaz altında ölümü bekleyen insanların öfkesiyle yürüyoruz. Gitmedik, buradayız, her gün iş katliamlarında öldürülen işçiler için yürüyoruz! Bizlere Taksim'i, 1 Mayıs'ı yasaklayanlara karşı, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'ndayız diyoruz!” diyen Mücadele Birliğ okurları Delal Erol ve Cemal Kara, Polisin pankartı almak için müdahale etmesinin ardından da “Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji Yek Gulan”, “1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı”, “Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak”, “Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak", "Taksim'de Düşene Dövüşene Bin Selam" sloganlarını atmaya devam ettiler.

İki Mücadele Birliği okuru, ardından polisin saldırısı ile gözaltına alındılar. Baskılar, yasaklar, gözaltılar Taksim’in 1 Mayıs Alanı olduğu gerçeğini engelleyemeyecek. Her 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya devam edeceğiz

Yaşasın 1 Mayıs!

Biji Yek Gulan!

Tıhya Evvel Eyyar