Kürt halkının örgütlülüğüne saldırılar sürüyor. Dün HDP’li Ağrı-Diyadin Belediyesi polislerce basılıp kayyum atanırken, sabah Amed’de kadın örgütlerine baskın ve gözaltılar gerçekleşti, Antep’te de HDP ve DBP il eşbaşkanlarının da bulunduğu 33 kişi baskınlarla gözaltına alındı.

Dün HDP’li Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın evine polislerce baskın düzenlendi. Aramaların ardından Betül Yaşar 2 kişi ile birlikte gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hemen ardından Belediye’nin kapısının kırılarak içeri girildiği, ablukaya alınarak aramalar yapıldığı öğrenildi.

Polis, belediye personelinden binadaki bütün odaların anahtarlarını topladı. 5 saat süren aramaların ardından birçok resmi dokümana el konuldu. Velilik gerekçe olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı bir soruşturmayı gerekçe gösterdi.

Kısa süre içinde de Diyadin Belediyesi’ne İlçe Kaymakamı Hasan Doğan kayyum olarak atandı.

Diyadin ile birlikte HDP’nin 16 ay önceki yerel seçimlerde kazandğı 65 belediyenin 46+’sına el konulmuş oldu.

Antep’te de bu sabah saatlerinde çoğunluğu HDP, DBP ve SYKP'li yönetici ve üyelerine polis baskınları yapıldı. Baskınlar sırasında bazı evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda aralarında HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın ile merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları, DBP Antep İl Eşbaşkanı Mehmet Vural ile 2 mahalle muhtarı ve 1 avukatın da bulunduğu toplam 33 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Antep İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.