Artvin'de 12 Temmuz akşamı başlayan sağanak yağış sonrası Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın en yüksek 3. barajı olacak Yusufeli Barajının şantiyesini sel bastı. Yaşanan heyelan üzerine çok sayıda araç da heyelan altında kaldı.

Şantiye’dde ciddi boyutta maddi hasar oluşurken, işçilerin kaldığı konteynerlar da su altında kaldı. Sele kapılan bir işçi uzun çalışmalr sonra kurtarılsa da, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Artvin-Erzurum karayolunda yaşanan heyelanda da çok sayıda araç sel ve toprak altında kaldı. Toprak altında kalan bir otomobilden de 53 yaşındaki Mustafa Sönmez, 49 Yaşındaki Müşerref Sönmez ve 16 yaşındaki oğulları Salih cansız olarak çıkarıldı.

Artvin Valiliği açıklama yaparak sel ve heyelanda 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, şantiye alanı içerisinde çok sayıda özel şahıslara ait araçlar ile şantiyeye ait iş makinası/araçların sele kapılarak toprak altında kaldığını söyleyerek arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Evet, HES’lerle dere ve nehir yatakları kapatıldı, ağaçlar katledildi, barajlarla doğal yaşam alanları yokedildi. Kendisine akacak alan ve durduracak alan bulamayan yağışlar “doğal felaket” olmayı sürdürüyor.