Avukatlar, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam edilen “Çoklu baro” düzenlemesini Çağlayan Adliyesi Themis Heykeli alanında alkışlarla protesto ettiler.

Avukatlar cübbeleri ve “Özgür Savunma” maskeleri ile “Savunma Susmadı Susmayacak”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Kurtuluş Yok Tek Başında Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atarak dakikalarca alkışlarla protesto ettiler.

Avukatlar bugün saat 14.00 ve 24.00 İstanbul’un çeşitli yerlerinden kalkacak otobüslerle Ankara’ya gitmeyi planlıyor.

Aynı saatlerde Ankara’da Baro başkanları, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen “çoklu baro” tasarısına karşı Kuğulu Park’ta nöbete başladı. Başkanlar kısa sürede polis ablukasına alındı.

Polis, “valilik kararı” gerekçesiyle parkı kapattı, gazetecilerin de görüntü almasını engelledi. Baro başkanları dışındaki herkes parktan çıkarıldı, hiçbir avukat parka alınmadı.

İzmir Barosu da Adliye binası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada, “Savunma Susturulamaz” ve “Baro Laik Eğitim İçin Var” dövizleri taşındı, “Barolar Bizimdir Bölünemez” ve “Savunma Susmadı Susmayacak" sloganları atıldı.

İzmir Baro Başkan Yardımcı Özgür Yılmazer, tüm itirazlara rağmen teklifin komisyondan geçtiğini anımsatarak, “yangından mal kaçırır” gibi alelacele yasanın geçirilmeye çalışıldığına değindi. Baroların susturulmak ve işlevsiz bırakılmak istendiğini söyleyen Yılmazer, “Baroların sesi yurttaşların sesi ve özgürlüğü, insan haklarının sesi, tek adam rejimine karşı demokrasinin sesi, barolar üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğünün sesi ve barolar polis devletine karşı hukuk devletinin sesi" dedi.

İzmirli avukatlar da saat 15.00’da ve 22.00’de araçlarla Ankara’ya hareket edeceklerini duyurdu.