< "Çoklu Baro"ya Alkışlı Protesto

İstanbul Adliyesinde avukatlar "Çoklu Baro" kanun düzenlemesine karşı alkışlı protesto eylemi yaptı.

İSTANBUL - Avukatlar "Çoklu Baro" olarak ifade edilen, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek kanun teklifine karşı eylemlerine devam ediyor.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi içinde Themis Heykeli önünde cübbeleriyle yüzlerce avukat, "Çoklu Baro" yasa teklifini 3 dakika boyunca alkışlayarak protesto etti.

İstanbul Barosuna bağlı avukatlar, adliye içinde Themis Heykeli önünde, "Savunma Susmadı Susmayacak", “Hak, Hukuk, Adalet”, "Savunma Susturulamaz", “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” sloganları attı.

Alkışlı protesto gerçekleştiren avukatlar adına Av. Kemal Aytaç, mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak “Barolar ve avukatlar olarak savunmaya karşı yapılmak istenen bu saldırıyı bertaraf etmek için çaba gösteriyoruz. Bu yapılmak istenen siyasal iktidarın sesi olacak unsurları bir araya getirmek. Herkesi baskıyla, satın alarak, satın alamadığını ezerek kapatarak bir şekilde susturdular, susturmaya çalıştılar. Susturamadıkları bir yer var o da barolar. İşte bölerek baroları susturmaya çalışıyor bu iktidar.

İşine gelmediği zaman bölüyor. Demokrasiyi kendi işlerine geldiği gibi yönlendiriyorlar. Bunun demokrasi, adalet, hukuk, insan hakları ile hiçbir ilgisi yoktur. Ben inanıyorum anayasa mahkemesi kesinlikle bu yasayı iptal edecek. Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal etmek zorunda” dedi.

Aytaç, Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Barosu önünde akşam saat 19:00 gerçekleştirecekleri adalet nöbeti için çağrı yaptı.

Ayrıca eylemlerinin devam edeceğini ve Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.