“Sivas ellerinde sazım tutuşur / Söz tutuşur canım türkü tutuşur / Teller bizi söyler diller yarışır / Özgürlüğü yazan kalem tutuşur”

27 yıl geçti o kara tarihin üzerinden. 8 saat boyunca Pir Sultan Abdal şenlikleri için şehre gelmiş olan aydın ve sanatçıları, toplumun ileri gelenlerini yaktılar Sivas’ın orta yerinde...

Katliamın 27. yılında Sivas’ta Pir Sultan Derneği önünde ülkenin pek çok noktasından gelip anmaya katılan insanların da aralarında olduğu kitle saat 11.00’de yürüyüşe geçerek Mevlana Caddesi’ne ulaştı.

Yol boyunca “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek”, “Dün Maraş’ta Bugün Sivas’ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta” sloganların da atıldığı eylemde Mücadele Birliği okurları “Pandeminin en ağır süreçlerinde üretim tezgahlarına bizi itip, ölene kadar çalışın dediler. Şimdi güya bizim sağlığımız için kişi kotası getiriyorlar eylemlerimize. Korkuyorlar bir araya gelmemizden, umudu büyütmemizden korkuyorlar, cesaretin bulaşıcı olmasından korkuyorlar, kadınlara, gençlere, işçilere, Kürtlere saldırırken pandemi dinlemeyenler bizlerin bir araya gelişini engellemek için pandemi bahanesine sarılıyorlar. Alçakça yalanlarınız sökmüyor, kimse size inanmıyor. Sivaslı hemşerilerim bugün sokaklara çıkıp yeter artık deme günüdür. Kendimiz çocuklarımız için sokağa çıkalım örgütlenelim. Avrupa yangın yeri, ‘medeniyetler beşiği Amerika’ beşik gibi sallanıyor isyancıların elleriyle. Biz de bu topraklarda, özgürlük içinde güvenceli ve kaliteli bir yaşam gelsin istiyorsak mücadele birliğini örmeliyiz” diyerek ajitasyon konuşmaları yaptı.

“Kurtuluş yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları ardından, Cumhuriyet Meydan’ından Madımak önüne yürüyüş sürdürüldü. Otelin önüne gelindiğinde karanfiller bırakıldı. Saygı duruşu ardından yapılan konuşmalarda katillerin aklandığı, terör listelerinde bile bulunmadıklarına değinildi, “Bu işin peşini bırakmayacağımızı siz de biliyorsunuz” denildi. Ölümsüzleşenlerin yakınlarının konuşmasının ardından anma etkinliği yine sloganlarla sona erdi.