< İzmir Barosuna Polis Ablukası

İzmir Barosu, “savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımız" diyerek akşam saatlerinde Alsancak semtinde bulunan İzmir Barosu Merkez binası önünde bir araya geldi.

Avukatlar baro önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine kadar yürüyüş yapacaklarını duyurmuşlardı. Ancak avukatlar yürüyüşe geçecekleri sırada polis “kanuna aykırı olduğu” gerekçesi ile yürüyüşü engelledi. Baronun çevre sokakları polis kuvvetleri ve tomalarla kapatıldı.

Baro önünde toplanan yüzlerce avukat adına Baro başkanı Özkan Yücel kısa bir açıklama yaptı, “anayasal hakkımızı kullanıyor olmamıza rağmen şu an kolluk kuvvetleri tarafından durdurulmuş durumdayız. Suç işliyorlar, bu barikat çözülene kadar buradayız” dedi. Yücel, yarın sabah itibari ile baro başkanlarının Ankara'da buluşacağını söyledi. Yücel, “Az önce Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada çoklu baro sistemini yarın gönderiyoruz dedi. Biz, barolar karar aldık. Bu oturma eylemini yasa teklifi geri çekilene kadar sürdüreceğiz” dedi.

Avukatlar, “savunma susmayacak” sloganları eşliğinde oturma eylemine geçti.