< < Sivas Katliamı İçin Sivas’a Ve Kadıköy’e Çağrı

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta 33 aydın, sanatçı, Alevi, demokrat insanlar yakılarak öldürülmüştü. Her yıl emekçi kitleler, Aleviler, demokratik kitle örgütleri “Sivas’ta Yanan Ateş Sönmeyecek!” diyerek basın açıklaması ve yürüyüş düzenleniyor.

Yasaklamalara rağmen Sivas’ta olsun, İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerde olsun büyük kitlesel yürüyüşler ve açıklamalar gerçekleştiriliyordu. Son yıllarda artan yasak ve baskılardan payını Sivas katliamı anmaları da aldı. Hatta öyle ki Sivas’ın katliamının sanıkları (katilleri) af kapsamında serbest bırakıldı.

Sivas Katliamı’nın 27 yılında da pandemi bahanesiyle, yürüyüşlerin sel olup başka bir şeye dönüşmesinden korktukları için Sivas valisi kitlesel yürüyüşe izin vermek istemiyor. Fakat Pir Sultan Abdal Dernekleri ne olursa olsun anma ve yürüyüş yapacaklarını duyurdu. Ancak pandemi nedeniyle Sivas’a gidişlerin sınırlı tutulacağını da açıkladılar.

İstanbul’da Ataşehir Pir Sultan Abdal Derneği de İstanbul PSAKD Şubeleri olarak 30 Haziran Salı günü 18.00’de Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde anma yapacaklarını duyurdu.

Ataşehir Şube olarak da 2 Temmuz Persembe günü saat 19.00’da Mustafa Kemal Son Durakta toplanıp Cemevine yürüyüş yaparak Cemevinde anma yapacaklarını söyleyerek herkesi anmaya davet etti.