< < Kürt Halkı Helince İçin Ayakta

23 Haziran günü Kobanê’ye yönelik hava saldırısı ve 3 kadının katledilmesi, başta Rojava, pek çok yerde eylemlerle protesto edildi.

Kobanê’nin Helincê köyüne insansız silahlı hava aracı SIHA ile düzenlenen saldırıda Kongreya Star Fırat Bölge Koordinasyonu Üyeleri Zehra Berkel ve Hebûn Mela Xelil ile ev sahibi Emine Weysi’nin katledilmesi haberi duyulunca sabah saatlerinden itibaren Fırat ve Cizre Bölgesi’nde binlerce kişi sokaklara çıktı.

Qamişlo’daki BM Merkezi önünde bir araya eylemciler, “Şehitlerimizin kanı ve çocuklarımızın haykırışı sizden hesap soracak” pankartı açtı ve Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de işlediği suçların hesabının sorulmasını talep eden sloganlar attı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, 3 kadının yaşamını yitirdiği bombardımanı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

TJA yazılı bir açıklama yaparak "Her gün 3 kadın seçilerek öldürülüyor. Sakine, Leyla, Rojbîn, Hevrîn, Sêvê, Fatme, Pakize, Gulistan, Melek, Zehra, Hebun, Emine, bunlar sadece bazıları” dedi. DBP de “Dünyaya korku salan, faşist bir diktatörlük kurma yolunda ilerleye İŞİD ordularını dağıtan, başta Kobanê olmak üzere tüm Ortadoğu’da zihniyet devrimini yaratan Kürt kadınlarını hedef almaları bu sebeptendir” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, "Türk devleti Kürde ait ne varsa onu yok etmek için her tür barbar katliama başvurmaktadır. Eli kanlı faşist diktatör Erdoğan, çocuk, yaşlı ve kadın demeden katliamlarını sürdürmektedir" dedi ve herkesi akşam saatlerinde yapılacak olan eylemlere davet etti.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), "Bu saldırı aynı zamanda tüm kadınlara yöneliktir. Tüm kadınlara, irademizin hedef alındığı bu saldırılara karşı alanlara çıkma çağrısında bulunuyoruz” dedi.