< Güzeltepe’de Newroz Ateşi

Mücadele Birliği, İzmir Güzeltepe Mahallesi’nde "Newroz Piroz Be! Yaşasın Halkların Mücadele Birliği!" pankartı astı. Pankart mahalle sakinlerinin ilgisi ile karşılandı.

Mahallede gençler toplanıp Newroz ateşini yaktılar. Ateşin üzerinden atlayan gençlere polis müdahale etti. Corona virüsü sebep gösterilerek valilik tarafından Newroz etkinliklerinin yasaklandığının söylenmesi üzerine mahalleli ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Dağılan kitle yeniden ve daha büyük ateş yaktılar. İkinci ateşe çok sayıda mahalleli, odunları ile ateşi harmanlamaya geldi. Ateşin üzerinden atlandı, halaylar çekildi, sloganlar atıldı.

Demirci Kawa'nın zalim Dehaq'a karşı yaktığı isyan ateşinin milyonların yüreğini hala ısıtıyor! Başta Kürt Halkı olmak üzere Ortadoğu halkları isyan ateşini harmanlamaya devam ediyor!

Şimdi zulmün kalelerini vurma zamanıdır!

Newroz Piroz Be!

Bıjî Yekitiya Tekoşina Gelan!