Tarık Akın Uğurlandı

5 Ağustos Pazar gecesi, Dersim’de çatışmada ölümsüzleşen TKP/ML-TİKKO gerillalarından Yetiş parti isimli Tarık Akın, İstanbul Sarıgazi’de güneşe uğurlandı.

Dün gece saatlerinde Malatya Adli Kurumu’ndan alınarak Sarıgazi Cemevi’ne getirilen Yetiş’i ailesi, yoldaşları ve dostları slogan ve zılgıtlarla karşıladı ve sabaha kadar Cemevinde başında nöbet tuttular.

Sabah saatlerinden itibaren cemevi çevresi ve Sarıgazi merkez polis ablukasına alınarak cenazeye katılım engellenmeye çalışıldı. Cemevine giden sokaklar onlarca polis ve zırhlı araç tarafından kuşatıldı, kamera çekimi yapıldı ve cenazeye katılanlar üzerinde psikolojik baskı kurulmaya çalışıldı.

Tüm abluka ve baskılara rağmen ailesi ve yoldaşları Tarık Akın’ı “Yetiş yoldaş ölümsüzdür”, “Gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı”, “Mercan’da düşene dövüşene bin selam” sloganlarıyla uğurladı.

Cemevi’nde yapılan dini vecibelerin ardından sloganlar ve marşlarla mezarlığa götürülmek istenilen cenaze yürüyüşüne polis saldırdı. Kitle ile polis arasında yaşanan arbedenin ardından kitlenin önü akrep, toma ve onlarca polis tarafından kesildi.

Tüm baskı, saldırı ve tacizlere rağmen yürüyen kitle mezarlığa yaklaştığında, mezarlık girişini tutmuş olan polis, bu defa önde yürüyen ailelerin taşıdığı, PŞTA ve Partizan çelenklerine saldırdı ve çelenklerin üzerindeki yazıları sökerek parçaladı. Kitle buna “Gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı” sloganlarıyla karşılık verdi.

Parti bayrağına sarılarak defnedilen Tarık Akın’ın ardından dayısı konuşma yaparak, “İnsanlık her zaman sürecek, tek de kalsak sürecek. Biz yiğidimizi toprağa veriyoruz ama şunu unutmayın onurumuzla, gururumuzla, başımız dik veriyoruz. Çünkü bugün artık tecavüzcülerin, çocuk katillerinin kol gezdiği, çocuklarımızın sokağa çıkamadığı günler yaşıyoruz. Onun için burada dik durmanın her zaman bir onur olduğunu unutmayın” dedi. Mezarlığın içinde de polisin taciz ve baskıları sürdü.

Cenaze töreninin ardından kitle cemevine doğru yürüyüşe geçti.

Cemevi’ne ulaşılınca, bir anma yapıldı. Saygı duruşunun ardından Partizan adına yapılan konuşmada, “Onurlu kavgamız ve şanlı mücadelemiz ta ki Demokratik Halk Devrimi yolunda, zafere kadar devam edecektir. Şehit düşen yoldaşlarımıza sahip çıkmak geleceğimize, onurumuza ve kavgamıza sahip çıkmaktır. Asla ve asla düşmana karşısında boyun eğmeyelim” denildi.

Anma, kavga sözü verilerek ve savaş saflarına çağrı yapılarak sonlandırıldı.