< Ankara Katliamına 101’er Müebbet

Ankara’nın göbeğinde, binlerce kişinin ortasında patlayan IŞİD bombaları, 103 kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Ankara Katliamı’nın üzerinden 3 sene geçerken, katliamcıların yargılandığı duruşmada da karar açıklandı; tutuklu yargılanan 19 sanıktan 9'una müebbet hapis cezası verildi

31 Temmuz günü başlayan karar duruşması, 4. günde sonuçlandı. 19 sanık esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı.

Sincan Ceza infaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda görülen 10’uncu grup duruşmasının son gününde (3 Ağustos) sanıklar son savunmalarını verdi.

Akşamüstü açıklanan karara göre 10 Ekim katliamı sanıklarından 9’una direkt katliamın sorumluluğu ve anayasal düzene karşı suçlardan 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Tutuklu 19 sanıktan geri kalan 10 sanık hakkında “örgüt üyeliği”nden ceza verildi. 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 9 IŞİD sanığı ayrıca öldürmeye teşebbüsten 10 bin 557’şer yıl hapisle cezalandırıldı.

Katliam karar duruşması sona erdi, katliamcı dinci faşistler, küfür ve hakaretlerle salondan çıkarıldı.

Duruşmanın ardından aileler bir basın açıklaması yaptı. Kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun “Bu ülke başka katliamlar görmesin diye bedenlerini feda eden insanlarımız. Siz olmasaydınız bu salonlarda üç kişi çaresizliği hissedecekti. Adalet mücadelesini bu saatten sonra da devam ettireceğiz. Bildiğimiz kararı dinledikten sonra da azmimizi kaybetmeyeceğiz” dedi.

Avukat İlke Işık da “10 Ekim günü o mitingde önlem almayanları, Gaziantep’i IŞİD hücresi haline getirenleri biliyoruz. Bunu dosya da memleket de biliyor. Adalet bu ülkede zor arkadaşlar. Siz varsanız diye bugün bunlar tutuklu. Bu yüzden tahliye edilmediler. Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar” dedi.

Aileler de “orada güvenlik zafiyetini oluşturan da barışa darbe vurdu saldırı sonrası gazı sıkan da, emri veren de yargılanması gerekmez miydi? Cenazemizi aldığımızda kardeşimin üzeri gaz kokuyordu. Birçok cenazesinin üzerinde gaz kokusu vardı. Kaç kişi gazdan öldü bunlar tespit edilemedi. Saldırıya uğramış insanlara gaz sıkan yargılanmayacak mı?" diye isyan etti.