Düşlerini alıp Kobane’ye, düşlerin gerçek olduğu topraklara, Kobane’ye yola çıkan gençlerin yanı başında bomba patlamasının ve 33’ünü aramızdan ayırmasının üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıl önce bugün Suruç’ta ölümsüzleşenler bugün çeşitli yerlerde anıldılar.

Suruç’ta, bombaların patladığı yerde, Amara Kültür Merkezi bahçesinde idi anmanın biri.

Anma öncesi ilçenin çeşitli noktalarında arama noktaları kuruldu, gelenler engellenmek istendi. Aralarında milletvekilleri ve Barış Annelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi, ellerinde çiçeklerle Kültür Merkezi önüne kurulan bariyerlerde bekletildi. Anma, saygı duruşu ile başladı.

Burada yapılan konuşmada "Onların düşleri vardı ve biz bu düşü devam ettirip, zafere ulaşacağız. Gençleri bu bahçede buluşturan devrime olan inançları ve Kobanê halkıyla dayanışma göstermektir. 33’lerin her biri sanki bu bahçede bize aynı umutla gülümsüyorlar. Yoldaşlarımızın mücadelelerini devam ettireceğiz” denildi.

Kitle, etkinliğin ardından Suruç mezarlığına geçti.

Gazi Mahallesi’nde mezarlıkta yapılan anmada Duygu Tuna, Cemil Yıldız, İsmet Şeker anıldı. Anmada yapılan saygı duruşunun ardından sloganlar atıldı, konuşmalar yapıldı.

İstanbul’da bir diğer anma da Hatice Ezgi Sadet ve Polen Ünlü’nün Ihlamurkuyu Mezarlığındaki mezarları başında idi. Suruç katliamında ölümsüzleşen devrimciler şahsında saygı duruşu yapıldı.

Burada söz alan SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, “Hiçbir düşün yarım kalmayacağı bir mücadeleden bahsediyoruz” dedi. Katliamda yaralanan Koray Türkmen de “Onlar Temmuz sıcağında bir bayram tatilinde aynı dili bile konuşamadıkları 1700 kilometre ötede savaştan mağdur olmuş çocukların gözyaşlarını silme uğruna bu yolculuğa çıktılar” diyerek onlar bizlere iyiliği ve özgürlüğü mirasını bıraktıklarını ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Ardından Ankara Gar katliamında ölümsüzleşenlerin mezar başlarına gelindi. Burada da ölümsüzleşenlerin şahsında saygı duruşunun ardından Devrimci Öğrenci Birliği temsilcisi söz alarak konuşma yaptı.