Sivas Katliamının 25. yıldönümü… Katliamın yıldönümünde yine Sivas’tayız… 25 sene önce büyük bir coşkuyla toplanan kalabalıklar yine orada… Bu defa büyük bir öfkeyle…

Sabahın erken saatlerinde sadece Türkiye’den değil, Avrupa’dan da gelen Aleviler, devrimci ve demokratlar, katledilenlerin yakınları Seyrantepe Cemevi önünde toplanmaya başladılar. Mücadele Birliği olarak biz de “Faşizme Karşı Çözüm Halk İktidarı” pankartı ile sabahtan itibaren yerimizi aldık.

Saatler 10.30’a gelirken kortejler oluşturuldu ve Mevlana Caddesi üzerinden Madımak Oteli önüne pankartlar, dövizler, resimler ve sloganlarla yürüyüş başladı. “Sivası Unutma Unutturma”, “Sivas’ın Hesabı Sorulacak”, “Dün Maraş’ta Bugün Sivas’ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta” sloganları sık sık atıldı yürüyüş boyunca.

Otelin önüne ulaşıldığında, anma programı saygı duruşu ile başladı. Bu esnada aile fertleri ellerindeki fotoğrafları ve karanfilleri otel binasının önüne bıraktı. Daha sonra yakılarak katledilenlerin isimleri okunarak “Burada” diye haykırıldı. İlk konuşmayı PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan yaptı. Madımak Oteli yangınının hala içlerinde devam ettiğini vurgulayan Kaplan, katliamın hala aydınlatılmadığını hatırlattı.

Alevi dernekleri adına ortak basın açıklamasını Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül okudu.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat da Eski Madımak Oteli'nin müze olmasını, Alevi ve Alevi dostlarının istediğini söyledi, "Vicdan sahibi olan herkes burası 'utanç müzesi' olsun istiyor ama hala burası utanç müzesi olmuyor. Sonuna kadar, burası utanç müzesi olana kadar biz buradan ayrılmayacağız ve burası utanç müzesi olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anma programı, semah dönülerek sona erdi. Kitle yine sloganlarını haykırarak aynı güzergah üzerinden geri döndü…