Almanya’nın Stuttgart şehrinde, Mayıs ayında ölümsüzleşen devrim savaşçılarını anmak için 20 Mayıs günü bir panel gerçekleştirildi. Paneli Halkların Birleşik Devrim Hareketi ve KOMAW (Şehit Aileleri Komisyonu) ortak olarak gerçekleştirdi. Panelde HBDH ve KOMAW adına birer konuşmacı sunum yaptı.

Panel, tüm dünyada ölümsüzleşen devrim savaşçıları adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı durusundan sonra panele katılanlar tarafından “Şehit Namirin” sloganı atıldı.

KOMAW adına konuşan panelist Haki Karer ve Diyarbakır Zindanında ölümsüzleşen dörtlerin hayatı, mücadelesi ve ölümsüzleşmeleri üzerinden detaylı bilgiler vererek, onlardan öğrenmemiz gerektiği ve onlar gibi kararlı ve fedakar bir mücadele yürütmemiz gerektiği vurgusu yaptı.

HBDH adına yapılan sunumda, eski cağlarda kendini feda ya da bir dava uğruna hayatını ortaya koyma olayının çok tekil gerçekleştiği, oysa günümüzde özellikle Türkiye ve Kürdistan'da can feda mücadelenin kitlesel bir karakter kazandığı vurgulandı. Bu durumun insanın soylu duygularının doruğunu temsil ettiği ve kahramanlar çağının yaşandığı ifade edilerek, bunun bize zaferi müjdeleyen temel bir olgu olduğu vurgulandı.

“Bugüne kadar Türkiye ve Kürdistanlı devrimcilere hep neden birleşemedikleri soruluyordu. HBDH bu soruya yanıt olmuştur. Ve sadece birleşmemiş, Birleşik Devrim perspektifi ile bir araya gelmiştir. Devrimci hareketimizin tarihi boyunca dönem dönem Türkiye ya da Kürdistan ayağı öne çıkmış, bu ikisi aynı anda ve aynı mecrada birleştirilememiştir. Bu iki büyük ırmağın birleştirilip aynı denize akması, HBDH'nin misyonudur.

Önümüzde uzun ve zorlu bir kavga var. Zaferimiz için bütün koşullar uygun. Zaferimiz ölümüne bir kavganın sonunda kazanılacak. Ve en zorlu anlarda, toprağa düsen savaşçılarımız bize yol göstermeye devam edecek. Onlardan öğrendiğimiz, koşullar ne olursa olsun düşmanla uzlaşmamak ve can feda bir kavgayı sürdürmektir. Şu anda yıldızlardan bizi izliyorlar. Onların önünde bir kez daha söz veriyoruz ki, Türkiye'de Demokratik Halk İktidarını ve Özgür Kürdistan’ı kuracağız” denildi.

Panel soru cevap bölümünün ardından sona erdi.