Emperyalist-siyonist ittifak, Filistin Devrimine karşı tarihinin en büyük saldırı-katliamlarından birini gerçekleştirdi. Dünyanın hemen hemen tüm devrim hareketlerinin tarihinde açıktan desteğiyle yer alan Filistin ve yiğit Filistin halkı, bir kez daha Filistin devriminin yenilemeyeceğini haykırdı dünyaya. 14 Mayıs günü, aralarında FHKC'li Filistin ilerici gençlik liderlerinin de bulunduğu 62 Filistinli yaşamını yitirdi.

Nakba'nın 70. yıldönümünde ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs`e taşımasına karşı gerçekleşen “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne yapılan İsrail saldırısı Stuttgart'ta da lanetlendi. Saldırının hemen ardından oluşturulan, içinde Mücadele Birliği Platformu'nun da yer aldığı Filistin Halkıyla Dayanışma İnisiyatifi acil eylem kararı alarak, Filistin halkıyla dayanışmak için sokağa çağrı yaptı.

18 Mayıs günü gerçekleşen mitinge İnisiyatif bileşenlerinin dışında Filistinli kurum temsilcileri ve Filistin dostu Almanlar da katıldı. İnisiyatif adına yapılan konuşmada Filistin'in gerçek dostlarının gerici- faşist devletler değil ezilen dünya halkları olduğu vurgulanarak, başta TC olmak üzere tüm gerici devletlerin saldırı karşısındaki çıkışlarının demagojik timsah gözyaşları olduğu anlatıldı. Ve “bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin halkının yanında olacağız” denildi.

Filistinli kurumlar adına yapılan konuşmada ise Filistin halkının gerçek dostlarının ezilen halklar olduğu vurgusu tekrarlandı ve Efrin'de, Kürdistan'da yapılanlar ile Filistin'de yapılanlar arasında bir fark olmadığı ve halklar arasında dayanışmanın örülmesi gerekliliği vurgulandı.

Müzik dinletisiyle devam eden eylemde sık sık enternasyonal sloganlar ve “Viva Viva Viva Filistin” sloganları tekrarlandı. Eylem Filistin halkıyla dayanışmanın devam edeceği haykırılarak sona erdi.

Mücadele Birliği Stuttgart