Zindanlarda tutsaklara yönelik saldırılar, çok yünlü sürüyor. OHAL uygulamaları da, tutsakların, özellikle de hasta tutsakların cezaevi koşullarını daha da ağırlaştırıyor.

Kayseri Bünyan Cezaevi’nde tutsak olan ağır hasta Mehdi Boz, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi.

10 gün önce sevk edilen tiroid bezi kanseri, KOAH, böbrek ve mide rahatsızlığı ile prostat hastalığı olan Mehdi Boz, götürüldüğü Elazığ Cezaevi’nde çıplak aramayı reddettiği için darp edildi.

Sürgün haberinin ardından Elazığ Cezaevi’nde kardeşini ziyarete giden Necla Er, “Kardeşim Mehdi, annemi arayarak 10 gün önce Elazığ’a sürgün edildiğini söylemiş. Cezaevine giriş sırasında çıplak arama dayatmasını reddettiği için darp edilmiş. Bu darp sırasında kaburgalarının zarar gördüğünü aktarmış. Ayrıca elleri arkadan kelepçeli bir şekilde süngerli odaya götürülmüş ve 5-6 saat işkenceye maruz kalmış. Doktora götürülmediğini, durumunun iyi olmadığını söylemiş. Bu hafta arayacaktı; ama aramadı. Mehdi’nin durumunun kötü olduğunu ve ailesi veya avukatlarından birilerinin kendisini görmeye gelmeleri gerektiğini söylediler. Kardeşim zaten ağır hasta. Gördüğü muameleden dolayı durumundan endişe ediyoruz. Şu ana kadar kendisinden bir haber alamadık” dedi.

Pek çok hastalığı olan Mehdi Boz, 6 ay önce Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Kayseri Bünyan Cezaevine sevk edilmişti. Ancak sağlık raporları Kayseri’ye ulaştırılmadığı için tedavisi aksamıştı.