19 Aralık katliamı tüm devrimcilerin belleğinde canlılığını koruyor. Her günümüz yitirdiğimiz yoldaşlarımızın bize bıraktığı mirasın ağırlığıyla geçiyor.

Sibel yoldaşımız, canımız, güneşimiz de onlardan biri… 19 Aralık katliamı ardından başlanan Ölüm Orucu eyleminin ilk gönüllülerinden biriydi Sibel. Çok genç yaşta girdiği kavgaya yaşamının son nefesine kadar devam eden Sibel’i, aramızdan koparılışının 17.yılında andık.

Anma mücadelede yitirdiğimiz tüm devrimciler için yapılan saygı duruşu ardından bir gösterimle başladı. Ölüm orucu eylemcisi Sibel yoldaş ile yine aynı eylemde ölümsüzleşen Aysun yoldaşı anlatan “Suyun Öyküsü” belgeseli izlendi.

Belgeselden sonra Sibel’in yoldaşlarına yazdığı mektuplar ile yoldaşlarının kaleminden Sibel dinlendi. Onların uğruna ölüme gittikleri mücadelenin bugün Afrin’de ölümsüzleşen yoldaşlarla devam ettiği, sorumluluğun bizim omuzlarımızda olduğu vurgusu yapıldı.

Peşi sıra giden tüm yoldaşların anıları, onların sevdiği şarkılarla tazelendi, hep bir ağızdan söylenen şarkılar ve türkülerden sonra anma son buldu.

Yoldaşlarımız bize güç vermeye devam ediyor...

Yoldaşları