Türkiye ve Kürdistan’da yükselen devrim mücadelesinin önüne geçebilmek ve sistemlerinin çöküşünü engelleyebilmek için faşizm, elindeki bütün araçlarla saldırıyor. Haksızlığa, emek hırsızlığına, kapitalist sisteme karşı olup bu yönde adım atan akademisyenler, gazeteciler, devrimciler tutuklanıyor ve işlerinden alınıyorlar. En ufak bir başkaldırıya dahi tahammülü olmayan devlet, devrimci öğrencilerden korkar noktaya geldi. Bunun en iyi örneği Boğaziçi Üniversitesi’nde “İşgalin lokumu olmaz” pankartı açtıkları için tutuklanan öğrencilerdir.

Adana’da üniversitede okuyan 3 Mücadele Birliği okurumuzun yeni taşındıkları mahalledeki komşuları da polis tarafından aranmıştır. Kendini polis olarak tanıtan kişi komşulara, bu öğrencilerin terörist olduğunu ve onları evden çıkartmazlarsa üçünü de almaya geleceklerini, gerekirse evi tarayacaklarını söylemiştir.

Bu olayın üzerinden 2 hafta geçtikten sonra 3 okurumuzun aileleri Adana Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranmıştır. Ailelerimize “Askerlerimiz Afrin’e gidiyor, örgütler çocuklarınızın beynini bulandırıyor, bazı arkadaşlarının üzerinde patlayıcı madde bulduk, bombalı eylem yapma hazırlığındaydılar” şeklinde konuşup aileleri korkutarak öğrenciler üzerinde baskı kurmaya çalıştılar.

Çukurova Üniversitesi’nde okuyan başka bir Mücadele Birliği okurumuz da 4 Terörle Mücadele Şube polisi tarafından durdurulmuştur. Okurumuza “teröristlerin evine gitmemesi gerektiği” söylenmiş ve birkaç isim söylenerek, o kişiler hakkında bilgi almaya çalışmışlardır. Aynı zamanda “gençleri Suriye Savasına gönderiyorlar” diyerek, kendi mesleğini tehlikeye atmaması söylenmiştir. Polisler daha sonraki günlerde de okurumuza mesajlar atmışlardır.

Okurumuz en son, aynı polisler tarafından tekrardan durdurulmuş ve aylık 1000 TL verileceği söylenerek işbirliği teklif edilmiştir. Şehir dışında bulunan başka bir Mücadele Birliği okurumuzun ailesi de aranmıştır. Onlara da, bir kişinin üzerinde patlayıcı madde bulduklarını ve bu yüzden çocuklarının bizden uzak durması gerektiğini söylenerek gerekirse çocuklarını gözaltına alacaklarını söylemişlerdir.

Baskılarınız biz devrimcileri yıldıramayacak. Gerek işbirliği teklifiniz, gerek tehditleriniz bizleri korkutamayacak.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

YAŞASIN DEVRİM MÜCADELEMİZ!

MÜCADELE BİRLİĞİ-ADANA